EXCLUSIV  Cozmin Guşă îl anunţă pe Emil Boc candidat la prezidenţiale. Chirieac: Eu l-aş vota. O soluţie ar fi să fie şi prim-ministru

Facebook - Emil Boc
Facebook - Emil Boc

Analistul politic Cozmin Guşă anticipează o candidatură a primarului municipiului Cluj Napoca, Emil Boc, la alegerile prezidenţiale din 2024. 

"Domnul Emil Boc abia se încălzeşte ca să fie un bun candidat la prezidenţiale", a declarat Cozmin Guşă la Deferiţi Mass-Media. 

Bogdan Chirieac a reacţionat şi afirmă că ar susţine fără probleme o astfel de candidatură. 

"Nu o spun în glumă, ci după o cunoaştere profundă şi poate după mai multă înţelepciune, că eu l-aş vota pe Emil Boc la preşedinţia României. De asemenea, o soluţie pentru România în acest moment, după dezastrul, dezmăţul, comis de Florin Cîţu, ar fi Emil Boc prim-ministru", a replicat acesta. 

Guşă a spus, ulterior, că visează la o finală prezidenţială între Emil Boc şi Vasile Dâncu. 

"Da, fiindcă indiferent cine ar fi ales, România ar avea o şansă", a mai punctat Bogdan Chirieac. 

Val Vâlcu, sceptic 

"Adică îl condamni pe Emil Boc să fie premierul care face a doua oară o curbă de sacrificiu? Dacă vine prim-ministru după Cîţu", a spus jurnalistul. 

"Cineva trebuie să o facă", a replicat Cozmin Guşă, care a fost apoi completat de Bogdan Chirieac. 

"Ce spune Val Vâlcu este foarte adevărat, are mare dreptate. Ne aduce din zona metafizică în pragmatismul dur cu care ne confruntăm. Toată lumea aşteaptă facturile la energie şi la gaze, nota la plată la alimente e sporită cu 30 la sută în acest moment. S-a întâmplat un dezastru în România cu Florin Cîţu, nu am înţeles de ce l-a sprijinit şi îl sprijină Klaus Iohannis pe Florin Cîţu", a concluzionat Bogdan Chirieac. 

Probleme majore în coaliţia de guvernare. UDMR propune un compromis

"Experienţa noastră de foarte mulţi ani este că în politică nici prietenii, nici amicii sau inamicii nu trebuie să-i pui la colţ atât de tare încât să nu aibă loc de întors. Şi, dacă vrei să ajungi la consens cu ei, să nu ceri niciodată lucruri care nu pot fi îndeplinite. (...) Atitudinea ninja de pe Facebook nu ne ajută să ieşim din criza în care ne aflăm. Trebuie să înceteze, cel puţin până ce ambele formaţiuni îşi organizează congresul, până atunci poate că apele se vor linişti, iar după cele două congrese vom fi în stare să găsim o soluţie care să asigure guvernarea eficientă a acestei coaliţii", a declarat Kelemen Hunor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel