Cozmin Gușă: Victor Ponta și Klaus Iohannis, la start, cam din aceeași poziție

Cozmin Gușă este de părere că "la prima vedere, această tendință de descreștere sub 40 la sută a lui Victor Ponta marchează un rezultat foarte slab a unui candidat PSD. În ceea ce îl privește pe Klaus Iohannis, primele rezultate arată că "se află într-o grilă normală".

"La prima vedere, această tendință de descreștere sub 40 la sută a lui Victor Ponta marchează un rezultat foarte slab a unui candidat PSD, care a beneficiat nu doar de niște finanțări extrem de importante, în campanie, dar și de un sprijin mediatic aproape deșănțat, în defavoarea tutoror celorlalți contracandidați", a declarat Cozmin Gușă.

"Domnul Iohannis se află într-o grilă normală, trebuie să mărturisesc, fiind peste așteptările mele, nu credeam că domnul Iohannis va trece de 31 la sută. Sigur, cele două doamne, Elena Udrea și Monica Macovei, surpriza consistentă a acestor alegeri și un lucru extrem de important de discutat pentru democrație.

Citește și: REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. BEC, Rezultate parțiale de la ora 9:00

De neînțeles scorul mare al lui Tăriceanu, care nici nu a spus, nici nu a făcut nimic în campanie. Totuși, pentru că vorbim în perspectiva unor pentru lupte pentru turul al doilea, trebuie să observăm grosso modo în felul următor: există circa o treime din electorat împărțit în trei felii personalizate, plus una minoritară. Cele trei felii personalizate sunt reprezentate de către electoratul Elenei Udrea, al Monicăi Macovei și al lui Călin Popescu Tăriceanu, cu o specificație importantă: că pe sub Elena Udrea, în special, dar și pe sub Monica Macovei există fundamentul votului pro-Traian Băsescu.

Cea de-a patra felie, a minoritarilor din felie, reprezentată de voturile minorității maghiare, atenție, nu ale lui Kelemen Hunor, care nu a contat ca persoană, ci a acestei minorități. Într-o măsură mai mică sau mai mare, pentru turul al doilea, cei doi competitori se înscriu, la start, cam din aceeași pozitie, mă refer la Victor Ponta și la Klaus Iohannis, urmând să își arate dexteritatea strategii dânșilor, în a atrage cât mai mult din acea treime, care este activă electoral, în așa fel încât, în turul doi, să poată să decidă câștigătorul", a declarat Cozmin Gușă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel