Cozmin Gușă, revoltat de plângerea penală împotriva ambasadorului SUA, Hans Klemm

Analistul Cozmin Gușă critică de la Washington gestul judecătoarei din Oradea, care a depus la DNA o plângere penală pe numele ambasadorului SUA la București, Hans Klemm, apreciind că este unul aberant.

Într-o intervenție telefonică la Realitatea TV, Gușă a subliniat discrepanța între modul în care este privită România în Statele Unite și acțiunile unora dintre reprezentanții statului român.

"Această aberație cu plângerea împotriva ambasadorului Klemm, despre care e bine că nu s-a vorbit prea mult, asta sigur nu ajută. Nu așa se rezolvă problemele și nu putem trăi într-un stat în care un reprezentant al sistemului juridic face plângeri împotriva unui ambasador care reprezintă partenerul strategic. Treburile se pot discuta și altfel, prin discuții, prin păreri, prin contradicții, dar nu așa. Genul acesta de acțiuni ne arată că aparținem unui climat bananier, ceea ce nu este şi părerea despre România în SUA. Avem foarte mulți oameni care ne prețuiesc acolo. În instituțiile din jurul Washingtonului s-a generat, mai ales acum, după instalarea scutului, o simpatie și o prioritizare a acțiunilor în favoarea noastră", a explicat Cozmin Gușă.

Citește și: CUTREMUR în DNA. Plângere penală împotriva ambasadorului SUA, Hans Klemm, și a lui Valeriu Zgonea

Judecătoarea orădeancă, Florica Roman, a depus o plângere penală față de Hans Klemm, ambasadorul SUA la București, și Valeriu Zgonea, președintele Camerei Deputatilor, pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență.

"Am trimis o plangere penala la DNA pe data de 18 mai 2016 impotriva numitilor Hans Klemm, Ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, si Valeriu Zgonea, Presedintele Camerei Deputatilor, pentru comiterea infractiunilor de cumparare, respectiv trafic de influenta, solicitand in acelasi timp luarea in considerare a arestarii preventive a acestora", a anunțat, miercuri, judecătorul Florica Roman pe blog.

"Plangerea vine in urma faptului ca, intr-o conferinta comuna de presa tinuta pe data de 13 mai 2016, acestia au recunoscut public ca si-au folosit influenta pentru a promova si urgenta adoptarea unor legi, sustinute de SUA" a explicat magistratul.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel