Cozmin Gușă: Noile numiri de la SRI, o consolidare a autorității lui Eduard Hellvig

Analistul politic Cozmin Guşă consideră numirile celor doi noi adjuncți ai directorului SRI, Eduard Hellvig, un semn foarte bun, pe mai multe planuri.

În opinia lui Cozmin Gușă, doi directori noi în conducerea operativă a SRI "înseamnă o schimbare importantă".

"Schimbarea e importantă nu doar pentru că e vorba de SRI, ci şi pentru că este instituţia statului cea mai solidă din România şi cea mai bine consolidată, nu vreau să zic, poate singura", a declarat Cozmin Gușă la Realitatea TV.

"Sunt doi oameni tineri, doi ofiţeri superiori de 42 de ani, mă uit pe CV-urile lor. E un semn de reformă clară. Sunt excluşi biologic de la vreo bănuială de apartenenţă sau influenţă la fosta Securitate, un lucru cu care atât SRI, cât şi celelalte servicii secrete din România, s-au bătut ani buni", a mai spus Gușă.

Citește și: Iohannis numește noi adjuncți la SRI. Radu Tudor, detalii importante

Potrivit consultantului politic, această mișcare "reprezintă o consolidare clară a autorităţii lui Hellvig, directorul SRI, şi a influenţei lui Klaus Iohannis. Hellvig se dovedeşte că e un jucător sofisticat şi constructiv, lucru pe care l-am afirmat de câte ori am comentat alte acţiuni ale dânsului".

"Faptul că se fac aceste schimbări şi rămane consolidată relaţia dintre Hellvig şi Coldea înseamnă o veste bună şi pentru structură şi pentru climatul din România. (...) Dacă lucrurile rămân aşa, e posibil să vină şi un mic aer de "de-băsificare", care este şi el normal şi era aşteptat, atunci când se schimbă preşedinţii se mai schimbă şi alţi oameni pe acolo" a adăugat Cozmin Gușă, acesta arătându-se convins că schimbările operate la vârful SRI vor influența semne de reformă și în alte instituții ale statului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel