Cozmin Gușă: Klaus Iohannis trebuie să prezinte un proiect pentru marile puteri

Cozmin Gușă a precizat, vineri, la Realitatea TV, că președintele Klaus Iohannis ar putea profita de faptul că nu mai este legat în prezent de niciun partid politic, pentru a construi un proiect intern cu relevanță pentru marile puteri ale lumii. 

Cozmin Gușă: Klaus Iohannis trebuie să prezinte un proiect pentru marile puteri

"Klaus Iohannis, în mod paradoxal, are o fereastră de oportunitate pentru că nu mai este agățat de vreun partid și liberalii s-au făcut harcea parcea și nu se mai poate baza pe ei. În baza acestui fapt, el ar putea să reconstruiască ceva că are avantaje, având în vedere ascendența lui personală și profesională și poate să-l transforme într-un joc cu o singură condiție: ca România să enunțe un proiect. El trebuie să prezinte, nu extern, ci intern, un proiect de relevanță pentru marile puteri.", a precizat consultantul politic.

Cozmin Gușă a mai adăugat că vizita președintelui Iohannis în Statele Unite ale Americii a venit într-un moment oportun pentru șeful statului și acest lucru l-a poziționat într-un loc favorabil în ceea ce privește relațiile cu marile puteri ale lumii. "Pentru România, un moment critic în care a devenit interesantă, cu o creștere economică nefructificabilă pentru națiune, dar dacă nu vine cu un proiect, fereastra noastră de oportunitate va trece (...) Asta nu ține foarte mult, dacă nu ai un proiect național de relevanță internațională geopolitică", a completat acesta.

[citeste si]

Consultantul politic a precizat că în România cetățenii sunt îndobitociți din punct de vedere politic chiar de către mass media. "Pentru faptul că mass media au decăzut atât de mult și nu mai poate fi finanțată corespunzător și este finanțată doar pentru a reprezenta interese, cetățenii nu mai au cum să înțeleagă, s-au îndobitocit din punct de vedere politic. De aia națiunea e tristă, că și-au dat seama că au greșit".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel