Cozmin Gușă intervine în cazul Ludovic Orban. Detalii scoase la iveală

Cozmin Guşă a declarat, la Realitatea Tv, că este regretabil că Ludovic Orban a fost nevoit să se retragă din cursa pentru Primăria Capitalei, după ce a fost pus sub urmărire penală de DNA.

"Acum câteva luni, făcând o analiză, am spus că nici Orban şi nici Firea nu vor fi candidaţi finali. Nu mă gândeam la un asmenea final în cazul lui Orban, ci mă gândeam la calcule de campanie, bazinul electoral al PNL trebuia extins, la Firea, la magnitutdinea unei candidaturi, pentru că ea trebuie sa învingă în Bucuresti, electorat de dreapta, preponderent. Acum, să vorbim despre cazul Orban: era secretul lui Polichinelll că Orban nu a fost sprijinit în această campanie, şi mişcările dânsului, dovadă această discuţie despre care bănuiesc că există argumente din partea procurorilor DNA (n.-r discuţia cu omul de afaceri), l-au făcut sa acţioneze disperat şi dezorganizat, drept dovadă nu au auzit de consultanţi de campanie pe care să îi fi avut şi nici de o coagulare PNL în jurul dânsului, a spus Guşă.

Acesta a mai precizat că decizia lui Orban de a se retrage a fost foarte rapidă, probabil existând dovezi clare ale DNA, în acest sens: "Faptul că a ajuns în această situaţie este regretabil, să vedem cât de ilegal este, mi se pare foarte rapida decizia dânsului si doar pentru nişte promisiuni, pentru anumite discuţii, mi se pare prea puţin. Dar dacă există argumente şi dovezi, se poate explica plecarea precipitată a lui Ludovic Orban de la Primăria Capitalei. Situatia nou creată este una care creează un dezavantaj temporar pentru PNL. Ei se vor adresa lui Klaus Iohannis, care a fost preşedintele lor".

[citeste si]

Cozmin Guşă a mai explicat că PSD, ALDE, şi UNPR, adică majoritatea anti-DNA, se gândesc să înlocuiască pe Gabriela Firea cu Tăriceanu, pentru Primăria Generală: "Trebuie să spunem că în toate sursele media, citate inclusiv de Realitatea Tv, se spune că s-a creat o alianţă de stanga centru stânga, un fel de reinventare a USL, să schimbe candidatul pe Firea, cu un candidat care să ajungă şi pe partea dreaptă. sprijinit de PSD. Acest ar urma să fie fostul premier Călin Popescu Tăriceanu. În paranteză, vorbim de coaliţia anti-DNA, ne dam seama ca această majoritate a votat mereu împotriva deciziilor DNA de arestare şi reţinere".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel