Cozmin Gușă: Dragnea, înfrângere serioasă. Marele secret din PSD

Consultantul politic Cozmin Guşă a afirmat, într-o intervenție la Realitatea TV, că Dragnea a suferit o înfrângere serioasă, după ce în acest an a exagerat mult. 

”Se digeră greu o înfrângere atât de serioasă ca cea pe care a suferit-o Liviu Dragnea, atenţie, nu ca preşedinte de partid, ci ca om care era pe cale să instituie un regim de putere personală. Altfel ca preşedinte de partid normal nu l-a jignit nimeni, nu i-a cerut nimeni demisia. Nu ar avea de ce să fie atât supărat precum este. Liviu Dragnea s-a gândit că trebuie să se apuce de proiectul poltic pe care şi-l doreşte foarte mult, pe care vrea să îl ţine mascăt până când ar fi obţinut puterea totală asupra partidului. Proiectul lui politic este reprezentat de candidatura şi câştigul preşedinţia României în 2019", a explicat Cozmin Guşă.

A exagerat mult

"Liviu Dragnea a exagerat mult în acest an şi prin oamenii pe care i-a numit a instituit un pol de putere neligitim în România, nelegal, neconstituţional. Liviu Dragnea, fiind supărat, a inventat că l-ar avea drept contra-candidat pe Klaus Iohannis. Speră să şi-l ajute în demersul lui a-şi creşte încrederea publică pentru că o problemă pe care a întâlnit-o este cea a scorului mic pe care îl are în calitate de preşedinte al partidului, al unui partid care a avut lideri foarte bine cotaţi. Trebuie să ne aşteptăm la acest joc public în care Liviu Dragnea neamaivând forţa pe care şi-o dorea asupra guvernării se va ocupa de candidatura proprie la prezidenţiale şi chiar poate să se auto-propună pentru această postură", a mai spus consultantul politic.

Îi e frică

"Jocul de imagine al liderului partidului lasă să această impresie că Dragnea a câştigat ceva. Vreau să spun un lucru pentru cei interesaţi de politică şi de PSD privind deciziile acestea ale Comitetului Executiv: Liviu Dragnea a avut o criză mare la congresul care a trecut, iar acest organism de conducere care are o mare putere asupra guvernării, îl reprezintă mai mult pe Dragnea decât PSD -ul. În acest moment lui Dragnea îi e frica de un singur organism: de congresul partidului, întrucât el are o slabă susţinere. Marele secret din PSD pe care Dragnea vrea să îl ascundă este că el nu mai controlează partidul, iar la proximul congres o să vedeţi acest lucru. PSD-ul poate să ierte unele excese de putere, dar nu poate ierta un lider dezastruos, un management politic care a dinamitat partidul aşa cum a făcut Liviu Dragnea", a mai spus Cozmin Guşă.

Oamenii partidului

Consultantul politic spune că Stănescu și Stroe sunt oamenii partidului.

"Paul Stănescu şi Felix Stroe sunt oameni noi, ei nu au mai fost miniştri şi au venit de la nivelul partidului ca o garnitură din conducerea actuală. Speculaţiile astea care se fac sunt greu de combătut. Pentru o persoană care cunoaşte PSD-ul atât de bine ca mine, a-l identifica pe Paul Stănescu şi pe Felix Stroe drept oamenii lui Dragnea poate să fie o glumă. Nu e aşa. Sunt oamenii partidului. Ideea cu oamenii lui Dragnea merge la structura a doua, la secretari de stat, dar el ca preşedinte al partidului beneficiază de o favorabilitate la nivelul liderilor pe care tot el i-a propus în Comitetul Executiv. Deci, asta cu oamenii lui Dragnea nu e valabilă la niciunul dintre ei, cu atât mai mult la Secretarul General al Guvernului. În mod evident, a fost o remaniere clară", a detaliat Cozmin Guşă, adăugând că doamnele-ministru afectau linia Bucureşti-Bruxelles, iar în cazul domnului Cuc a fost vorba de nerealizări, dublată de o trădare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel