Urmărește emisiunea live


Cozmin Gușă, despre numirea lui Ionescu la SRI

Analistul politic Cozmin Gușă crede că numirea lui Răzvan Ionescu în fruntea Serviciului Român de Informații este oportună și că aceasta va mai liniști dezordinea publică din România.

„SRI-ul este o miză importantă pentru cei care guvernează. După părerea mea, chiar dacă au început prost, treburile par acum că s-au mai așezat. (...) „Acum că am ajuns la putere, să punem pe mâna pe SRI ca să ne mai rezolvăm din probleme.” Care probleme? Pentru că acele probleme din justiție pe care unii le aveau pe bună dreptate, alții le aveau ca victime ale unor exagerări ale procurorilor, nu mai corespondeau realității. Pilonul, în varianta sa instituțională, fusese deja desființat de facto.  

(...) Am vrut să fie evident de ce este importantă această numire și care este semnificația reală plus consecințele operative ale acestei numiri? Ea vine într-o perioadă de maxim război subteran din punct de vedere politic, cu amenințări externe, după cum spuneam, consistente, și ar fi de natură să liniștească puțin zona de dezordine publică din România, bineînțeles până la următorul episod care va fi legat de directorul civil al Serviciului de Informații Externe.

Dar, dacă știu eu bine aritmetică, această numire rezolvă parțial și relaționarea și conflictul intern, chiar dacă nu evident, dintre SRI și SIE, pentru că, prin fosta sa poziție, generalul Răzvan Ionescu în mod sigur ar trebui să aibă o colaborare de tip operativ-constructiv”, a declarat analistul politic joi la Realitatea TV.

Generalul de brigadă Răzvan Ionescu a fost numit joi prim-adjunct al directorului Serviciului Român de Informații, Eduard Hellvig.

[citeste si]


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel