Cozmin Gușă, despre declarațiile senatorului McCain: Să nu ne ia la mișto

Consultantul politic Cozmin Gușă a comentat, în direct la Realitatea TV, declarațiile senatorului republican John McCain, care a susținut, în dezbaterile electorale din SUA, că, indiferent dacă Donald Trump va deveni preşedinte, sistemul democratic de control instituţional funcţionează în Statele Unite, spunând: "Nu suntem România".

"Bill Cowan este o voce foarte influentă în Statele Unite, el astăzi reprezintă partea pozitivă a privirii către România. Înainte de asta o să-mi permit să comentez și ceea ce a zis congresmanul McCain. Sigur că McCain are dreptate în acest moment, făcând acestă comparație cu România, pe de o parte, pe de altă parte nu are voie. SUA, în condiția noastră de insulă pro americană, trebuie să ne susțină și din partea democrată, și din partea republicană, cel puțin cu vocea și cu autoritatea publică, pentru că nu suntem în cea mai bună condiție a noastră. Am făcut multe sacrificii, facem sacrificii în continuare. Suntem pro americani. Eforturile astea nu sunt minore în condițiile în care această presiune ciudată a lumii euroasiatice, prin vectorul Rusia, se manifestă foarte apropiat. Nu mai sunt decât câteva sute de kilometri până în Crimeea unde se înarmează și ultimele divizii blindate și vin către noi, la granița cu Ucraina. Nu ne lasă să fim foarte liniștiți", a spus Cozmin Gușă.

Potrivit consultantului politic, SUA ar trebui să susțină România, dar nu neapărat în partea anticorupție, ci în cea a politicii, mai exat la reformarea partidelor politice.

"Tot demersul pe care îl facem noi este să-i convingem pe partenerii americani că nu ne e bine. Nu ne e bine în condițiile în care suntem o țintă, în condițiile în care nu avem suficienți bani să ne înarmăm ca să fim liniștiți. Acele avioane pe care ni le-am dorit n-avem cu ce să le cumpărăm, iar navele din Marea Neagră care ar trebui să patruleze nu pot fi susținute din bugetul României, și așa amârât și devalizat de baroni. Și atunci, ce putem cere de la partenerii noștri americani este să nu ne ia la mișto. Domnul McCain, încă o dată spun, are dreptate când vorbește de dezorganizarea din România, dar eforturile ar trebui să vină din partea dânșilor", a spus Cozmin Gușă.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel