Cozmin Gușă critică "ipocrizia colectivă" de care a dat dovadă România

Consultantul politic, Cozmin Gușă, critică 'ipocrizia colectivă' de care a dat dovadă România după 1989, precum și 'minciuna primordială' pe care s-a clădit sistemul de putere după căderea comunismului.

"Orice entitate umană, indiferent cum am defini-o, care nu face recurs la sinceritate sucombă. Noi suntem un popor, o națiune, o țară care ne hrănim și perpetuăm în această stare de a ne hrăni cu o minciună. Postmodernismul la care am accesat cu toții a făcut ca să ni se schimbe abordările, nu neapărat la nivel individual, dar suntem și noi sub dictatura majorității care ne impune un anumit comportament sau a unor influențe imediate din vecinătatea noastră care ne obliga la ceva. În România mințim foarte mult. Această ipocrizie colectivă de care am dat dovadă și care nu s-a bazat numai pe necunoaștere. Nu patrioții români au decis ce s-a întâmplat în 1989 în România, ci o anumită conspirație mondială care a fost executată aici de cuplul Moscova-Budapesta", a declarat, vineri seară, Cozmin Gușă la Realitatea TV.

În plus, consultatul politic consideră că "Nu suntem în stare să ne recunoaștem problemele de ordin comportamental pe care le avem atât ca urmare a ceea ce s-a întâmplat înainte de 1989, cât și ca urmare a minciunii pe care am perpetuat-o după 1989".

[citeste si]

Consultantul politic consideră că "minciuna primordială pe care s-a clădit sistemul de putere în România după 1989 a generat o mare timiditate a celor care ne-au reprezentat fie în relația cu vestul, fie în relația cu estul", iar reacțiile SUA și Rusiei sunt diferite. 

"Rusul care vede timiditate te cotropește și te ignoră, americanul care vede timiditate își face singur de treabă și își implementează sistemul pe care și-l dorește. (...) America este pragmatică, dar este simpatică. Am trăit acolo mult timp și unei entități care e pragmatică, dar e simpatică pentru ca să îți acorde grațiile nu trebuie decât să îi orientezi privirea corespunzător. Rusia e foarte cinică și autocrația pe care o acceptă poporul rus nu ni ne potrivește nouă. Această Americă pragmatică, dar simpatică trebuie să fie orientată într-un fel constructiv. Nu s-a reușit de către zona de putere din România, bazată pe minciună și jucând la două capete. Răspunsul e tot acolo, la prefăcătoria pe care am practicat-o dupa 1989. Nu putem să fim așa", a detaliat consultantul politic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel