Cozmin Gușă: Cine-l sapă pe Ponta la prezidențiale din PSD

Victor Ponta a fost atacat dur de Vasile Blaga
Victor Ponta a fost atacat dur de Vasile Blaga

Analistul politic Cozmin Gușă a dezvăluit cine îi face probleme lui Victor Ponta din PSD cu privire la candidatura pentru alegerile prezidențiale 2014. 

ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014. Cozmin Gușă opinează că Victor Ponta este un supraviețuitor, dar și că senatorul PSD Mircea Geoană i-ar putea pune mari probleme, dacă-și anunță candidatura. 

"Ponta e un supravieţuitor. Are o mare calitate pentru un prezidenţiabil: se ţine cu dinţii de putere şi-şi doreşte puterea maximă. Rezistă la tăvăleală. Ce nu are Ponta? Luciditate. Pentru un premier în funcţie şi pentru un preşedinte al celui mai important partid, această lipsă de luciditate o să-l ducă din ce în ce mai jos, mai ales în ochii activului de partid, principalul său motor electoral. Ponta nu a ajuns la acest scor mare datorită charismei. Nu are. Nici nu vorbeşte bine. Această nehotărâre pe care o are, acest joc de-a şoarecele şi pisica cu candidatura, faptul că şi-a împiNs decizia în septembrie, îl arată în ochii activului de partid ca fiind foarte ciudat. Nu cred că Ponta poate genera emoţie, indiferent de ce ar face. El are un alt format, e un tip foarte elastic, care poate lua orice formă, revine în forma sa, nu impresionează. Poate că asta l-a şi făcut atât de redutabil, rezistând în politică indiferent de jignirile, de flegmele care i s-au dat, de umilinţele la care s-a auto-supus... El a fost un om care s-a lăsat folosit cu bună ştiinţă, a încasat toate umilinţele, poate şi din acest motiv are acest potenţial de a urî. Vorbeşte cu destul de multă ură despre foarte multe persoane care l-au ajutat de-a lungul vieţii, Udrea fiind una dintre acele persoane. Victor Ponta are şanse mult mai mici decât le avea în urmă cu trei luni şi mâine le va avea mai mici decât le are azi", spune Cozmin Gușă, potrivit realitatea.net

VEZI și: ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014. Adrian Năstase îl desființează pe candidatul lui Traian Băsescu. "Cristian Diaconescu, iepure. Suferă de amnezie" 

Analistul politic Cozmin Gușă punctează că "Atât timp cât PSD-ul este condus de Ponta, Geoană nu are nicio şansă de candidatură din partea partidului. Singura lui şansă de a candida şi de a se face de folos unui proiect prezidenţiabil e independentul de stânga. Geoană poate juca acest rol şi va crea mari probleme, având un electorat al său şi fiind un om bine pregătit pentru aceste vremuri pe care le trăim. Dar nu-l văd în calitate de candidat al PSD-ului, ci doar acel independent de stânga". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel