Cozmin Gușă: Asistăm la ieșirea la iveală a unui stat-paralel

Asistăm la ieșirea la iveală a unui stat-paralel numit SIE, susține Cozmin Gușă.

"Ponta îi mulțumește în gând (n.r. referindu-se la Băsescu) că i-a făcut un serviciu. Care e marea noutate?! Că Ponta a fost ofițer SIE? Bineînțeles că a fost. Cine o zice? Băsescu, cel care a fost și el", spune Gușă.

Politicianul, indiferent ce e el, de la președinte în jos, trebuie să deservească, din momentul în care este în funcție, interesul public și al cetățeanului, spune consultantul politic, explicând că ofițerul de informații servește patria, dar se supune legilor interne ale instituției, care de multe ori exced reglementările constituționale.

"Vedem în arhivele CIA crime. Entitatea în sine servește statul. În interiorul entității se fac multe. Problema acestei duble-comenzi este că în orice moment se poate sacrifica interesul public în favoarea comenzii. Un jurnalist deservește interesul public pe baza strategiei editoriale. Dacă este acoperit, primește comenzi de la ofițerul lui de legătură și nu mai deservește interesul cetățeanului", afirmă Gușă.

Acest episod decredibilizează mult mass-media

"În anii '90, Tolontan scria la revista securității prima pagină. Colecțiile de la revista securității nu mai existau aici, la București, dar le-am găsit la Cluj. Tolontan, aflând asta, a atacat grobian Federația de Judo fără motiv, pe fiul meu fără motiv, care a luat argintul, nu aurul. A apărut ancheta noastră despre calitatea lui de fost informator al fostei Securități, respectiv actuala calitate posibilă de colaborator al SIE. Acest episod decredibilizează mult mass-media. Câți 'Tolontani' mai există? Care este interesul SIE în România, să aibă colaboratori?", spune Cozmin Gușă.

Băsescu, atacându-l de formă pe Ponta, a vrut de fapt să se ajute pe sine, dar a deschis un butoi în care ne întrebăm ce e cu atâția agenți SIE în interior, adaugă consultantul politic.

[citeste si]

Agenții externi ai statelor care se află în România cunosc cât de șubred este sistemul în România, mai spune Gușă, subliniind că "suntem o victimă în fața lor", notează realitatea.net.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel