Cozmin Gușă, anunțuri importante ca șef al Federaţiei Române de Judo

Cozmin Gușă, ales luni în funcția de președinte al Federației Române de Judo pentru următorii patru ani, a făcut deja câteva anunțuri importante. 

Este o victorie personală pentru mine. Votul ăsta înseamnă speranță pentru oamenii din judo, care în ultima perioadă au fost dezamăgiți, au fost și probleme nedorite. Le mulțumesc pentru încredere. Sper ca FRJ să fie de acum înainte un exemplu pentru restul federațiilor, sigur va fi cea mai bine finanțată și un exemplu de disciplină, care va fi preluat și de restul federațiilor care vor dori să facă performanță. Disciplina, autoritatea și organizarea vor fi lucruri de la care nu abdicăm. Judo-ul trebuie să fie un exemplu în lumea sportului, dar mai ales într-o Românie atât de dezorganizată, un exemplu de cum se pot face anumite lucruri cu onoare și corectitudine. Nu voi tolera scandaluri și mai ales scandaluri publice. Indiferent care va fi echipa din Comitetul director, totul se va desfășura cu o autoritate maximă pentru fiecare membru, pe zona pe care o păstorește, dar și cu răspundere pe măsură. Transparența va fi totală, începând cu luna martie cheltuielile FRJ vor fi publicate pe site lunar, se va vedea pe ce merg banii federației, fie că sunt primiți de la stat sau de la privat, a declarat Cozmin Gușă după alegeri, citează Agerpres.

Noul președinte al FRJ a anunțat și deschiderea unei fundații "Judo for Romania", cu sediul în Băneasa, o interfață a Federației pentru atragerea de sponsori și derularea a diverse programe. Accesarea fondurilor europene nerambursabile pentru infrastructură, desfășurarea de competiții și plata salariilor antrenorilor, prin diverse Programe Operaționale Regionale, cu ajutorul primăriilor și COSR, este un alt mare obiectiv pentru noul președinte. FR de Judo și-a fixat deja atragerea unei finanțări private mai mari decât cea de la stat.

[citeste si]

La nivelul anului 2018 vom ajunge la o sumă dublă din fonduri private față de banii pe care îi obținem, conform performanțelor, de la MTS și de la COSR. Practic proporția va fi 33% de la stat și 67% din mediul privat. Faptul că baiatul meu e campion, e un lucru, faptul că Marius Vizer este prietenul meu de o viață este alt lucru, faptul că sunt foarte legat de sportivii în activitate, îi cunosc pe toți, stau alături de ei, chiar dacă sunt nevăzut, e alt lucru. Faptul că știu efortul acestor oameni, dintre care mulți se scaldă în mizerie, ca mulți alții din sportul românesc, care se bazează doar pe pasiune, e alt lucru. Judo mi-a dat mult, acum trebuie să dau înapoi și voi da, a spus consultantul politic.

Prin vot deschis, adunarea generală a validat propunerile lui Cozmin Gușă pentru președintele Colegiului antrenorilor (Emilian Rabolu), președintele Colegiului arbitrilor (Marius Jeberean), în timp ce Gheorghe Savu a fost menținut în funcția de secretar general.

La alegeri, Cozmin Guşă a obţinut 121 de voturi din 143 posibile. Contracandidatul lui Cozmin Guşă la postul de preşedinte, Nicolae Trașcă, a primit doar 21 de voturi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel