Cozmin Gușă a identificat cauza eșecului național

Consultantul politic Cozmin Guşă consideră că eșecul național are drept cauză leadership-ul slab şi mincinos, scrie realitatea.net.

"Se vorbeşte foarte mult în România despre eşec, şi pe bună dreptate, despre un eşec naţional, un regres care îţi întoarce stomacul pe dos. Se vorbeşte despre acest eşec naţional cu o cauză clară care stă în leadership-ul slab, mincinos şi nededicat unor proiecte naţionale", a declarat Cozmin Guşă în cadrul evenimentului "Șoala de Vară a CNMR. 50 pentru modernizarea României", găzduit de Coaliţia Națională pentru Modernizarea României.

Gușă: A alege prost şi a fi pasiv, două incrediente ale comportamentului colectiv al românilor

Consultantul politic a adăugat că "mereu când se răspunde de ce a apărut acest eşec naţional se oferă o teorie insuficientă şi se arată cu degetul către clasa politică. Este o interpretare mult prea facilă şi care îi menajează pe cei care sunt cu adevărat vinovaţi. Responsabili suntem noi, cetăţenii României, care ne-am ales liderii, vinovaţi sunt şi intelectuali, atât cei publici, cât şi cei din mediul academic. Suntem responsabili asupra alegerii acestor liberi, însă acest subiect nu se discută public pentru că nu este unul popular. Nimeni nu îşi asumă un discurs în care se arată cu degetul la oamenii care aleg în necunoştinţă de cauză, la cetăţenii care nu fac eforturi să se informeze când aleg sau la cei care sunt pasivi", a detaliat Cozmin Guşă, explicând că a alege prost şi a fi pasiv sunt două incrediente ale comportamentului colectiv al românilor la fel de blamabile.

Conform acestuia, ne domină egoismul, lipsa de solidaritate, câştigul pe moment şi dorinţa de a fi lăudaţi şi ne ferim să fim blamaţi. "Tot acest joc este un joc al slăbiciunii", a afirmat Cozmin Guşă.

Școala de Vară a CNMR se desfășoară în perioada 31 august – 4 septembrie 2016, la Complexul Vox Maris din Costineşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel