Cozmâncă despre Ioan Rus: Un impotent politic

octav-cozmanca
octav-cozmanca

Octav Cozmâncă, fostul secretar al PSD în guvernarea Năstase,  revine pe scena politică cu o declarație la adresa lui Ioan Rus, pe care îl descrie  drept un "impotent politic".Cozmâncă îl consideră pe Rus drept principalul responsabil pentru eșecul referendumului de demitere a lui Traian Băsescu.

"Nu îmi place cum arată partidul acum! Cu cine?! Cu Rus şi cu Dâncu? Rus este un impotent politic care nu a câştigat niciodată nimic, a candidat de două ori la Primăria Clujului. Văd că acum se dă mare, dă sfaturi, e un fel de ideolog, un fel de guru. Oricum în PSD s-a distrus ce s-a construit în ani de zile cu muncă, cu efort şi chiar cu sacrificii", a spus pentru gandul.info Octav Cozmâncă.

 De asemenea, în opinia lui Cozmâncă, Mircea Geoană este considerat principalul vinovat pentru degringolada din PSD întrucât "de la el a început coborâşul vertiginos al partidului". Cozmâncă îl acuză pe fostul prezidenţiabil al PSD, la un loc cu Ioan Rus, pentru vina de a-l fi debarcat pe Ion Iliescu la Congresul din 2005. "A înţeles să facă conspiraţie şi să nu accepte ca doi ani să rămână Iliescu în fruntea partidului cum convenisem, stabilisem nişte lucruri în conducerea partidului, nu la masa verde sau sub masă".

Referitor la actualul președinte al PSD,  Victor Ponta, spune că e capabil, dar că actuala echipă a partidului nu se ridică la nivelul aşteptărilor unui partid aşa cum e PSD. "Ponta încearcă, dar nu are echipă, din păcate. Nu ştiu care va fi viitorul PSD. Văd capabil partidul să ajungă la guvernare, dar să vedem cum gestionează lucrurile până atunci. Dacă gestionau bine lucrurile se putea rezolva şi problema cu demiterea lui Traian Băsescu. Dacă au gestionat-o cum au gestionat-o, asta este, este responsabilitatea lor totală", sunt criticile lui Cozmâncă pentru actuala conducere a social-democraţilor.

 Fostul secretar general al PSD susţine că dacă ar fi coordonat el activitatea MAI în timpul referendumului, atunci demiterea lui Traian Băsescu ar fi fost validată, deoarece ar fi actualizat la timp listele electorale permanente.

 "Ştii cu două luni înainte şi nu actualizezi listele electorale? Când ştii că ai şi prag, este o chestie de elementară conduită politică, nu trebuia să primeacă ordine de la Bruxelles. Vine Rus şi spune că astea sunt listele, mii de morţi, oameni plecaţi în afară. Din 3 milioane au votat 70.000 şi tu îi pui în calcul? Păi asta nu face nimeni în nicio ţară. În primul rând vinovat este Rus. Dacă eram în locul lui făceam aşa ceva? Eu am gestionat referendumul cu Constituţia două zile şi am rezolvat problema că era pe viaţă şi pe moarte. Dacă eram în locul lui Rus actualizam listele. Făceam bine, serios, responsabil", a declarat pentru gândul.info Octav Cozmâncă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel