Cotitură în lumea oamenilor de știință: Plantele MIRACULOASE care dețin cheia împotriva cancerului

Plantele MIRACULOASE care dețin cheia împotriva cancerului / Foto: Unsplash
Plantele MIRACULOASE care dețin cheia împotriva cancerului / Foto: Unsplash

Oamenii de știință spun că lumea naturală are un rol important de jucat în crearea de noi medicamente pentru combaterea cancerului.

 

Îngrijirea cancerului se bazează pe terapii complexe care implică materiale radioactive, medicamente sofisticate și care s-a îndepărtat de remediile bazate pe plante și ierburi.

Cu toate acestea, potrivit The Guardian, oamenii de știință avertizează că este încă nevoie să se studieze bazele botanice ale tratamentelor tumorale. 

Un exemplu este oferit de Melanie-Jayne Howes, un cercetător cu sediul la Kew Gardens din Londra. „Un medicament eficient împotriva cancerului, numit paclitaxel a fost dezvoltat din tisa Pacificului. Cu toate acestea, s-a bazat pe o substanță chimică care există cu randamente foarte scăzute”, a spus Howes. „Sute de copaci au trebuit tăiați pentru a dezvolta medicamentul. Drept urmare, copacul este acum clasificat ca aproape amenințat de extincție.”

Cu toate acestea, o soluție a fost oferită de botanici. Howes a spus: „De atunci s-a găsit un medicament similar în concentrații mai mari la tisa comună și acesta este acum folosit, cu mult mai puțin rău ecologic, pentru a face paclitaxel, un tratament pentru cancerul ovarian și de sân. Cercetarea de bază și înțelegerea biologiei plantelor au avut un impact cheie asupra tratamentului cancerului.”

E nevoie de medicamente noi

Acest punct a fost reiterat de profesorul Susan Short de la Universitatea Leeds. „Există o mulțime de tipuri diferite de tumori și subtipuri de tumori care sunt descoperite tot timpul, așa că încă avem nevoie de idei noi și medicamente noi”, a spus ea.

Short conduce un studiu amplu în Regatul Unit al medicamentului pe bază de canabis Sativex pentru a trata pacienții cu glioblastoame recurente, o formă agresivă de tumoră cerebrală. Studiul va evalua impactul medicamentului - care este, de asemenea, utilizat pentru a trata scleroza multiplă și este livrat sub formă de spray oral - asupra persoanelor supuse chimioterapiei standard.

„Vom trata pacienții ale căror tumori cerebrale primare au crescut din nou după tratamentele standard, pentru a vedea dacă adăugarea acestui medicament pe bază de plante la chimioterapia ulterioară ajută la menținerea lor în viață mai mult timp și pentru a vedea dacă le îmbunătățește calitatea vieții”, a adăugat Short.

Tratamentele pe bază de plante au în mod clar un rol vital de jucat în terapiile pentru cancer, un punct subliniat de Howes: „Nici și astăzi, oamenii de știință nu au reușit să sintetizeze unele medicamente, deoarece sunt atât de complexe, încât încă ne bazăm pe plante pentru medicamentele cheie împotriva cancerului”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel