Costin Mihalache, fost consilier al premierului Dăncilă, la cârma CFR

[] []

13 feb 2019 / 19:09
Salveaza PDF Comentarii

Costin Mihalach vine la conducerea CFR SA, înlocuindu-l   pe Ion Gavrilă.

Anterior numirii sale la conducerea CFR SA, Costin Mihalache a ocupat functia de consilier de stat in cadrul aparatului propriu de lucru al premierului  Viorica Dancila.

Ministerul Transporturilor l-a numit, in 2018, in functia de presedinte al Consiliului de Administratie al Companiei Nationale de Investitii Rutiere (CNIR).

Costin Mihalache a fost în perioada ianuarie 2013 – februarie 2014 consilier de stat si a avut, ca principal pilon, in cooperare cu Ministerul Afacerilor Externe si Ministerul Economiei, restructurarea si dezvoltarea relatiilor politico-economice cu statele regiunii Asia Pacific si Orientul Mijlociu, cu accent pe cele cu Republica Populara Chineza, Japonia, Coreea de Sud, India, Iran si Irak.

Noul director al CFR a avut o activitate diplomatica si de pregatire profesionala /lingvistica derulata in R.P. Chineza, urmand cursurile de limba si literatura chineza in cadrul Universitatii de Limba si Cultura de la Beijing, continuate de o misiune de lunga durata la Ambasada Romaniei de la Beijing, unde a ocupat functiile de sef al sectiei Consulare si, ulterior, prim-colaborator al Ambasadorului.

Costin Mihalache vorbeste fluent engleza, germana și chineza.

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22