Costel Fotea: Sorin Grindeanu, la Galați și Brăila pentru proiectele de infrastructură ale regiunii

Foto: Facebook Costel Fotea
Foto: Facebook Costel Fotea

Sorin Grindeanu s-a aflat la Galați și Brăila special pentru a discuta și analiza proiectele mari de infrastructură rutieră din această zonă, informează Costel Fotea, președintele CJ Galați. Pe agenda discuțiilor s-a aflat stadiul lucrărilor la podul suspendat peste Dunăre.

Alături de ministerul Transporturilor, Sorin Grindeanu, s-au aflat europarlamentarii Dan Nica și Mihai Tudose, ministrul Economiei, Florin Spătaru,  primarii municipiilor Galați și Brăila, Ionuț Pucheanu și Marian Dragomir, și președintele Consiliului Județean Brăila, Francisk Iulian Chiriacă, a precizat Costel Fotea, președintele PSD al CJ Galați.

"Am avut discuții cu domnul ministru atât pe șantierul podului de la Brăila, cât și la întâlnirea pe care a avut-o la Galați, cu reprezentanții instituțiilor care funcționează în subordinea și sub autoritatea Ministerului Transportului și Infrastructurii din zona Galați – Brăila.

I-am solicitat sprijinul pentru deblocarea celor mai importante proiecte de conectare a acestei regiuni la marile coridoare de transport. Este vorba despre Centura Mare a Galațiului și Drumul Expres Galați – Brăila, de care avem mare nevoie pentru a continua dezvoltarea întregii comunități. În plus, am convenit împreună cu ministrul Transporturilor ca între cele două mari artere de circulație să fie realizat cu bani de la bugetul național un drum de legătură de aproximativ 12 kilometri.

În cadrul întâlnirii au fost abordate subiectele legate de investițiile în infrastructura feroviară și din domeniul transportului fluvial pe coridorul Dunării, inclusiv despre continuarea importantei investiții a terminalului intermodal.

Mai mult, am discutat despre posibilitatea preluării unor obiective importante pentru Galați aflate la Ministerul Transporturilor, astfel încât să putem face investiții cu finanțare de la Guvern.

A fost o discuție practică, deschisă și orientată către găsirea celor mai bune soluții pentru continuarea marilor investiții de infrastructură și pentru demararea de noi proiecte care să conecteze această regiune la infrastructura națională și europeană de transport", a precizat Costel Fotea.

Podul suspendat peste Dunăre, cea mai mare lucrare de infrastructură din România din ultimii 30 de ani

Podul suspendat peste Dunăre este cea mai mare lucrare de infrastructură din România din ultimii 30 de ani. Podul suspendat va fi poziţionat între km 4+596,10 şi km 6+570,52, pe drumul principal Brăila - Jijila, respectiv la km 165+800 pe fluviul Dunărea (kilometraj pe Dunăre, măsurat de la Sulina). Licitaţia pentru realizarea podului suspendat peste Dunăre a fost câştigată, în ianuarie 2018, de asocierea a două firme - una din Italia şi cealaltă din Japonia.

Pentru acest obiectiv au fost alocate fonduri nerambursabile în valoare de aproximativ 363 de milioane de euro, din Fondul European de Dezvoltare Regională, bani care vor fi folosiţi atât pentru construirea podului, cât şi pentru realizarea unei reţele de drumuri de 23 kilometri, care vor face legătura cu podul.

La momentul finalizării, va fi al treilea pod din Europa din punct de vedere al deschiderii centrale şi al lungimii

Podul suspendat peste Dunăre va avea o lungime de 1.974 de metri, dintre care 1.120 de metri reprezintă deschiderea centrală, la care se adaugă două deschideri laterale de 489 de metri pe malul dinspre Brăila şi 364 de metri pe malul dinspre Tulcea. La momentul finalizării, va fi al treilea pod din Europa din punct de vedere al deschiderii centrale şi al lungimii.

Lăţimea totală va fi de 31 de metri şi va cuprinde patru benzi de circulaţie a câte 3,50 metri lăţime fiecare, patru benzi de încadrare a câte 0,5 metri lăţime fiecare, două acostamente de 1,50 metri lăţime şi o zonă mediană cu lăţimea de 3 metri. La acestea se adaugă, de o parte şi de alta, două benzi adiţionale pentru trafic pietonal, biciclete şi întreţinere, trotuarele urmând să aibă 2,80 metri fiecare, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel