Costel Fotea: Galațiul, uitat și ignorat  de Guvern pentru calamitațile din 2021

Costel Fotea: Cerem ca Guvernul să respecte și locuitorii din județul Galați 
Costel Fotea: Cerem ca Guvernul să respecte și locuitorii din județul Galați 

Cred că suntem singurul județ afectat în 2021 de calamități care nu a primit nici măcar un leu de la Guvern, spune Costel Fotea, președintele PSD al  Consiliului Județean Galați.

Asta deși Guvernul a dat inițial 182 de milioane de lei pentru 17 județe afectate de calamități, iar recent a aprobat noi fonduri pentru 22 de județe, în valoare de peste 374 de milioane.

Surpriză: județul Galați nu se află pe listă, asta deși 30 de localități din județ, cu peste 420 de miii de oameni, așteaptă banii promiși de către guvernanți de câteva luni, astfel încât să fie despăgubiți cei cu casele afectate sau pentru repararea drumurilor comunale.

Alături de primarii localităților afectate de calamitățile din 2021, tragem un mare semnal de alarmă asupra acestei situații. Împreună, cerem ca Guvernul să respecte și locuitorii din județul Galați  și să acorde, așa cum prevede legea, despăgubiri pentru toți cei afectați de calamități.

Inundațiile de anul acesta, din perioada mai – august, au afectat 30 de localități din județ, iar valoarea despăgubirilor stabilite de către comisiile de evaluare este de aproximativ 10 milioane de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel