Costel Alexe: Nu Ministerul Mediului trebuie să rezolve în București

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Ministrul Mediului a explicat cine trebuie să se ocupe de poluarea din București.

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a făcut declarații despre poluarea înregistrată în Capitală, spunând că nu ministerul este responsabil de ținerea sub control a acesteia.

„În situația Bucureștiului, care după cum știți și dumneavoastră, este în procedură de contencios și nu putem decât să așteptăm sentința, în momentul de față mai niciuna dintre măsurile prinse în plan nu au fost implementate. Dacă am fi avut aceste măsuri implementate am fi avut, așa cum este firesc, ținte mult mai mici decât aceste depășiri", a spus ministrul Mediului, Costel Alexe.

De la an la an, depășiri mai mari

„Din păcate, vreau să subliniez faptul că, de la an la an, sunt mai mari depășiri decât ar trebui. De cele mai multe ori se arată cu degetul spre Ministerul Mediului ca fiind cel care ar trebui să rezolve problema sau problematica poluării în România. Nu este nimic mai fals de atât. FALS! Nu Ministerul Mediului poate controla poluarea într-o Capitală. Ministerul, prin planurile privind calitatea și managementul aerului nu face altceva decât să aprobe niște măsuri, să informeze UAT-urile și Primăriile pentru aceste depășiri ca ele să ia măsuri", a adăugat ministrul.

Traficul și transportul în comun, o mare problemă

Costel Alexe a găsit mai multe cauze ale poluării care țin de Municipiul București.

„În momentul de față, nu avem în București o centură așa cum ar trebui astfel încât tot traficul să nu tranziteze centrul Bucureștiului. Nu avem un transport public electrificat", a explicat ministrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel