Cosette Chichirău despre greșelile lui Dan Barna: L-a costat. Să-și asume

Cosette Chichirău FOTO AGERPRES
Cosette Chichirău FOTO AGERPRES

Cosette Chichirau a vorbit despre greșelile făcute de Dan Barna, despre situația partidului USR, în acest moment, dar și  despre strategiile pentru alegerile locale.

Referitor la declarațiile pe care le-a făcut în această dimineață, cum că Dan Barna a avut o vină pentru acest rezultat la alegerile prezidențiale, Cosette Chichirau, lider USR Iași și deputat, a răspuns, în direct, la B1 TV. 

"O analiză mai atentă în umătoarele zile ne va da niște rezultate mai concludente, dar cred că au fost niște erori clare pe care le-a făcut. Organizare alegerilor interne, înainte de această campanie, a fost o eroare evidentă pe care noi am reclamat-o atât în iulie, cât și în august și i-am cerut să amâne alegerile interne. Și repet, asta nu e doar despre demobilizarea USR-ului, pentru că USR a tras pentru Dan Barna. Noi am făcut tot ce era posibil de făcut, dar a dat în exterior un mesaj prost. Electoratul înțelege asta, nu poți să forțezi mai întâi să fi desemnat prezidențiabil și apoi să fi desemnat și președinte de partid. Nu este normal. Nu se face așa ceva nici în niciun partid din România și în nicio țară. Asta e o eroare care l-a costat. Pentru că oamenii simt slăbiciunea în această mișcare. Nu e o mișcare normală, nu dă încredere".

Te bați ca să câștigi, nu te bați ca să ieși pe locul doi

"Apoi avem problema de strategie că Dan Barna nu s-a referit deloc la Klaus Iohannis. Nu l-a criticat, nu a spus ce ar îmbunătăți, nu a spus cum ar fi el mai bun decât Iohannis. Până la urmă cu Iohannis se bătea, nu cu Dăncilă, dacă voia să intre în turul doi. Te bați ca să câștigi, nu te bați ca să ieși pe locul doi. Eu așa cred, așa aș fi făcut eu", a adăugat ea.

Neasumarea guvernării

"A reprezentat o greșeală. Eu cred că neintrarea, neasumarea guvernării a fost o greșeală mai ales în campanie electorală. Klaus Iohannis a punctat, PNL a punctat, iar noi a, rămas în urmă. USR este acum partidul care nu și-a asumat guvernarea într-o perioadă de criză, iar acea afirmație a lui Dan Barna: Ieșirea din criză a României, nu este mandatul USR, a fost distrugătoare. Pe mine m-a atins la modul cel mai personal. În sensul că eu nu mi-am petrecut trei ani din viață luptându-mă cu PSD-ul ca să mi se spună că nu este în mandatul nostru să ieșim din criză", a mai spus Cosette Chichirau.

Ce ar trebui să facă Dan Barna

"La alegerile următoare va fi mai bine pentru că va fi partidul și nu el, candidat pe persoană fizică. Nu putem face toți erori strategice, mă gândesc, la locale. Dar ce ar trebui să facă Dan Barna, în acest moment, astăzi, este să demareze discuțiile cu PNL pentru o strategie pentru locale și parlamentare. Nu putem câștiga locale, USR nu poate câștiga primării, decât dacă are o discuție seriosă cu PNL. Nu se mai poate întârzia. Este necesar ca Dan Barna să-și asume această negociere pentru o soluție națională cu PNL, astăzi. Nu mai este timp! Din păcate, Dan Barna a spus acum o săptămână că o soluție națională cu PNL este exclusă, ceea ce mi se pare din nou, o eroare strategică", a mai spus ea. 

Un pas înapoi pentru Barna ar fi o soluție?

"Asta trebuie să discutăm în zilele următoare. Pe mine personal nu mă interesează neapărat cine e președintele partidului, dacă își dă el demisia sau nu, sau dacă refacem alegerile, ci în ce direcție o ia partidul pentru că USR este acum într-o poziție precară din cauza acestui rezultat", a mai adăugat ea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel