Coșea: ”Creșterea EURO ne atinge direct, urmează creșterea prețurilor”. Când vor fi luate măsuri ÎNGROZITOARE

Profesorul Mircea Coşea a vorbit despre creșterea EURO și despre cum îi afectează pe români aceste creșteri. Scenariul pentru România pare a fi un sumbru.

"Nu avem măsuri de natură structurală care să ne ajute să stabilizăm leul pe termen lung. Asta înseamnă reducerea importurilor. Asta înseamnă o producție internă mai mare. Asta înseamnă relansarea economiei românești, ori lucrul ăsta vine mai greu. Pentru noi, ca populație, noi trăim într-o Românie în care folosim leul, dar economia României este eurizată. Marea majoritate a prețurilor și a utilităților sunt în euro. Deci orice creștere a euro ne va atinge direct la veniturile noastre. Să ne așteptăm la o creștere a prețurilor, nu va fi excepțional de mare, să nu ne temem, dar va fi o urcare în lunile octombrie și noiembrie. Să ne așteptăm la o scumpire a utilităților și mai ales a creditelor.", a declarat Mircea Coșea în direct la RealitateaPlus. 

Potrivit profesorului, aceste măsuri sunt amânate din cauza alegerilor, însă mărirea impozitelor și a taxelor este inevitabilă.

"Trebuie să fim conștienți de un lucru și anume că măsuri radicale de echilibrare macroenomică a bugetului și a ratei de schimb nu se iau pentru că suntem în fața a două evenimente electorale. Ori, din punct de vedere electoral și politicianist aceste măsuri sunt amânate pentru a avea mai multe voturi. Însă după alegeri, să știți că vor trebui să se gândească la astfel de măsuri îngrozitoare precum ar fi mărirea impozitelor și taxelor sau chiar reducerea unor salarii în sectorul bugetar.", a declarat Mircea Coșea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel