Corupții "pe surse" din raportul MCV. Vosganian: o fantezie. Dragnea: Nu m-am simțit vizat

Pe lângă ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, raportul MCV pentru România a mai vizat doi miniștri catalogați drept corupți, ”pe surse”: ministrul pentru Dezvoltare Regională şi Administraţie Locală, Liviu Dragnea, și ministrul Economiei, Varujan Vosganian. În timp ce social-democratul spune că nu se simte vizat negativ, liberalul numește informația o "fantezie".

Liviu Dragnea a spus, joi, că problemele sale în justiţie sunt legate de referendum şi nu se încadrează, în consecinţă, în categoria corupţiei. Varujan Vosganian a spus că a afirmat că speculaţiile potrivit cărora din Guvernul României ar face parte trei miniştri acuzaţi de corupţie pun  România într-o situaţie "stânjenitoare".

"Eu nu am văzut în raport numele meu. Eu am văzut pe nişte site-uri despre care nu ştiu dacă sunt parte din MCV sau parte din Comisia Europeană", a spus Dragnea, potrivit Mediafax. El a adăugat: "Din câte ştiu eu, referendumul nu are o legătură cu corupţia. Dacă eu am o problemă cu MCV, ceea ce nu cred, înseamnă că sunt câteva milioane de români care avem aceeaşi problemă, am fost la referendum şi am votat într-un anume fel".

Varujan Vosganian a spus: "Cred că datoria noastră este în primul rând să apărăm prestigiul statului român. Mi se pare neverosimil ca primul ministru să ne întrebe pe noi în şedinţa de Guvern dacă se oferă vreunul voluntar să fie ministru acuzat de corupţie pentru că dânsul nu ştie pe nimeni. Eu îmi exprim surprinderea că cineva, inclusiv agenţia France Presse, îşi poate imagina că surse de la Bruxelles ştiu ceea ce serviciile de informaţii din România nu ştiu". El a adăugat "În situaţia în care ar fi existat o astfel de anchetă în ceea ce mă priveşte, atunci cu siguranţă măcar eu ar fi trebuit să ştiu sau ar fi trebuit să ştie premierul atunci când a acceptat cooptarea mea în cabinet. Ideea că serviciile române de informaţii nu cunosc că eu sunt anchetat şi DIICOT face ancheta în secret în aşa fel încât nimeni să nu ştie, ci doar doamna Monica Macovei".

Raportul MCV precizează că deși noul Guvern şi-a reiterat obiectivul de a lupta împotriva corupţiei, trei dintre noii miniştri erau cercetaţi penal. O sursă oficială din cadrul CE a declarat că doi dintre miniștri vizați sunt vicepremierul Liviu Dragnea, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, şi Varujan Vosganian, ministrul Economiei. Al treilea ar fi Relu Fenechiu, scrie AFP, care preia o declarație a premierului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel