Corupția Ucide, anunț după decizia tinerilor din PNL

bani
bani

Corupția Ucide a anunțat că, din când în când, va promova inițiative ale TNL, TSD, TMP, TALDE sau TSR privind cheltuirea banului public.

Organizația a transmis acest lucru după ce tineretul de la PNL Constanța a transmis că inițiază o campanie de conștientizare a felului în care au fost bugetate cheltuielile și veniturile de către Primăria și Consiliul Local Municipal Constanța pentru anul 2018.

"Deci dacă sunteți interesați care sunt motivele pentru care veniturile la bugetul orașului nostru scad cu aproape 50 de milioane de euro față de 2017 sau câte amenzi are în plan să dea Primăria în 2018, credem că veți fi interesați de materialul de mai jos.

În urma studierii celor peste 300 de pagini publicate pe pagina oficială a primăriei, am digitalizat și creat o interpretare vizuală a datelor, pentru o mai bună înțelegere a veniturilor și cheltuielilor urbei noastre. Chiar dacă nu a existat o dezbatere publică reală, în care atât cetățeanul de rând sau orice altă organizație să aibă timp suficient pentru a se pregăti temeinic, considerăm că o analiză este necesară pentru ca cetățeanul de rând să poată înțelege mai bine cum se cheltuie banul public, taxele și impozitele pe care el le plătește.

[citeste si]

Unii vor spune că este tardiv, că trebuia făcut până la votul bugetului din Consiliul Local, pe alții nu îi va interesa aducând cel mai prost argument că "și așa nu contează, toți sunt la fel", însă noi credem că trebuie să începem de undeva. Astfel, pentru a argumenta și detalia de ce consilierii locali municipali PNL au votat ÎMPOTRIVA acestui buget, vă invităm să studiați ce am găsit până acum și să ne faceți cunoscută părerea dumneavoastră.

Câteva din observațiile noastre:

1. Veniturile scad cu 234 de milioane de lei (50 mil. euro) față de anul 2017 (Buget 2018 vs. rectificarea bugetară dec. 2017)
2. Cheltuielile scad cu 196 de milioane de lei (42 mil. euro)
3. Deficitul anual va fi de 270 de milioane de lei (58 mil. euro)
4. Bugetul pentru educație a scăzut față de anul trecut de 4 ori
5. Cea mai mare creștere bugetară este la capitolul „autorități executive". Cheltuiala crește cu 21,5 milioane de lei (4,6 mil. euro)
6. Primăria are bugetată venituri din "amenzi, penalități și confiscări" in valoare de 4,3 milioane de lei. Ceea ce înseamnă că agenții constatatori din subordinea primăriei trebuie să amendeze și să aplice confiscări in valoare de aproape 1 milion de euro pentru a se respecta planul bugetar local
7. La capitolul "parcuri și baze sportive" au avut bugetate cheltuieli de 21 de milioane de lei in 2017. Anul acesta vor creste la 24 milioane de lei (5 mil. euro)
8. Tineretul are 0,019% bugetat din totalul cheltuielilor = 149.000 RON
9. La capitolul "Stimulare IMM-uri", suma bugetată este "0"
10. La capitolul "Programe de dezvoltare regională și socială", suma bugetată este 0
11. Bugetul alocat străzilor crește de la 45 la 53 de milioane de lei (11 mil euro)
12. 38 milioane de lei (8 milioane euro) sunt bugetate la capitolul "alte cheltuieli in domeniul asigurării si asistenței sociale", au transmis tinerii TNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel