Corpul de control. Carmen Dan: Am dispus trimiterea la IGPR

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunţat, joi seara, că a dispus trimiterea Corpului de control la Inspectoratul General al Poliţiei Române, pentru verificări legate de cazul de agresiune sexuală în care a fost implicat un agent de poliţie.

'Am dispus astăzi trimiterea Corpului de control al ministrului la IGPR pentru a verifica respectarea procedurilor administrative de raportare a evenimentelor, dar şi aspecte care privesc gestionarea evenimentului de agresiune sexuală comis în data de 10 decembrie 2016 în Sectorul 5 al Capitalei şi înregistrat la Secţia 18 Poliţie.

Fac precizarea că în acest caz, conform fişei de eveniment, autorul era indicat ca fiind agentul de poliţie Stan Eugen din cadrul Brigăzii de Poliţie Rutieră Bucureşti.

Din dorinţa de a mă asigura că raportul pe care domnul Despescu îl va prezenta primului-ministru va fi unui obiectiv, am decis această verificare, considerând că o instituţie care este implicată direct în gestionarea evenimentelor nu se poate verifica singură', a spus Carmen Dan, într-o declaraţie de presă susţinută la sediul MAI.  

[citeste si]

Amintim că ministrul Carmen Dan nu şi-a prezentat demisia din funcţie şi a precizat joi seara că miniştrii pot fi retraşi doar de forurile statutare ale coaliţiei de guvernământ. 'Guvernul este unul politic, iar miniştrii sunt nominalizaţi şi validaţi în forurile statutare ale partidelor din coaliţie şi tot colo se aprobă retragerea lor din Guvern', a afirmat Carmen Dan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel