Coronavirusul ar putea costa omenirea 1 trilion de dolari

Analiștii de la Oxford Economics prezic o apocalipsă economică în cazul în care epidemia va deveni pandemie.

Perspectiva îngrozitoare că focarul de coronavirus ar putea deveni prima pandemie cu adevărat perturbatoare a erei globalizării provoacă fiori, iar analiștii financiari fac previziuni sumbre asupra economiei globale. Experții de la Oxford Economics consideră că o criză internațională de sănătate ar provoca pierderi de peste un trilion de dolari din produsul intern brut global din cauza absenteismului la locul de muncă, productivitate scăzută, mobilitate greoaie, sau întreruperea lanțurilor de aprovizionare ceea ce va duce la comerț și investiții reduse.

Investitorii sunt deja panicați după ce valorile de referință ale acțiunilor din SUA au scăzut cu peste 3%, luni, iar indicele S&P 500 a scăzut cel mai mult din februarie 2018 încoace. Deocamdată, bancherii și guvernele centrale continuă să parieze că virusul Covid-19 nu va dăuna foarte mult economiei mondiale, ba chiar previzionează o revenire rapidă a economiei odată ce boala va dispărea.

De asemenea, Fondul Monetar Internațional consideră că virusul nu va genera pierderi mai mari de 0,1 puncte procentuale din prognoza globală de creștere de 3,3% pentru 2020, însă analiștii financiari ai fondului sunt de acord că declanșarea unei pandemii va bulversa economia globală.

Șeful Organizației Mondiale a Sănătății a declarat că în ciuda răspândirii virusului în tot mai multe țări din lume, focarul nu este încă o pandemie. Cu toate acestea, închiderea prelungită a fabricilor chineze și răspândirea virusului în Coreea de Sud, Iran și cordonul industrial nordic al Italiei riscă să degenereze, iar Italia să intre în recesiune, fapt ce ar afecta grav și restul Europei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel