Coronavirus. Cojan (CNAS), despre ce se întâmplă cu certificatele de concediu medical în caz de carantină

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Adela Cojan, a precizat joi, la evenimentul organizat de DC Media Group, ce se întâmplă cu certificatele de concediu medical în caz de carantină declanșată de noul coronavirus.

'În caz de carantină, certificatele de concediu medical se pot elibera şi la o dată ulterioară nu numai pentru luna în curs. S-a pus şi problema aceasta: ce mă fac, că nu am anunţat în timp?' a menționat Cojan.

'Dacă durata perioadei de carantină stabilită de organele de specialitate ale direcţiilor de sănătate publică, fiindcă DSP va fi elementul central de evidenţiere, instituţia care va centraliza toate cazurile de carantinare - depăşeşte 90 de zile, nu va fi necesar avizul medicului expert al asigurărilor sociale de sănătate.' a spus Cojan.

Cuantumul brut lunar al indemnizaţiei pentru carantină reprezintă 75% din baza de calcul stabilită potrivit legii şi se suportă integral din bugetul Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate', a menționat Adela Cojan.

Trustul de presă DC Media Group, din care fac parte DC News, DC Business şi DC Medical, a organizat, la data de 27 FEBRUARIE 2020, "HEALTH ROMANIA – Ediția a III-a: FINANȚAREA SISTEMULUI DE SĂNĂTATE. FINANȚAREA TREBUIE SĂ URMEZE PACIENTUL?".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel