EXCLUSIV  CORONAVIRUS. Cât rezistă virusul pe suprafețe. Ciuhodaru: Eu am rămas consternat

Foto: Facebook / Tudor Ciuhodaru
Foto: Facebook / Tudor Ciuhodaru

Îngrijorările se dezvoltă în ceea ce privește rezistența virusului pe diferite suprafețe. Tudor Ciuhodaru explică pentru DCNews cât timp poate rezista un coronavirus pe diferite suprafețe. 

”Teoretic poate să reziste pe suprafețe până la nouă zile, dar virusul este sensibil la soluții pe bază de alcool. Trebuie însă să respectăm regulile de igienă. 

Eu am rămas consternat de faptul că încă nu s-a pus problema ca în fiecare județ să fie luate măsuri. Fiecare spital județean ar trebui să aibă posibilitatea de izolare și testare pentru coronavirus”, a precizat medicul Tudor Ciuhodaru în exclusivitate pentru DC News

Curățarea cu produse obișnuite de uz casnic poate face o diferență, potrivit unor cercetări internaționale, care a constatat, de asemenea, că coronavirusurile umane "pot fi inactivate eficient prin proceduri de dezinfectare a suprafeței cu 62-71% etanol, 0,5% peroxid de hidrogen sau 0,1% hipoclorit de sodiu, timp de un minut".

Cinci solicitări urgente pentru România 

Europarlamentarul Tudor Ciuhodaru a discutat cu Stella Kyriakides, comisarul european responsabil de sănătate și siguranță alimentară, căruia i-a prezentat mai multe solicitări urgente pentru țara noastră.

Printre aceste solicitări se numără și implementarea unui plan unitar de intervenție la nivel european având ca obiectiv limitarea răspândirii virusului constând în: Instituirea unor măsuri unitare de prevenție. Măsuri unitare de monitorizare activă și pregătiri pentru o eventuală intervenție- elaborarea unor măsuri și răspunsuri adecvate în situație de urgență.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel