Coronavirus. 1000 de români, izolaţi la domiciliu

virus
virus

Conform MAI, 1000 de români sunt izolaţi la domiciliu în urma suspiciunilor de infecţie cu coronavirus. 

Anunţul a fost făcut într-o conferinţă comună a MAI şi a Ministerului Sănătăţii. 

„În carantină au fost cele două persoane, care au plecat, ca să vorbim de București acum, cele două persoane care au plecat după ce au petrecut două săptămâni, care veniseră din Wuhan. Acum avem cele șase persoane aduse din Japonia și care au fost pe vasul Diamond Princess, care sunt acum în carantină, fără simptome. Mai avem în județul Dolj în carantină dacă nu mă înșel opt persoane care au sosit din zona Lombardia și au fost identificate și luate la carantină, și mai avem în județul Galați încă trei persoane, care aseara au fost preluate pentru a intra în carantină. Acestea sunt cifrele pe carantină. Ei au intrat în spații de carantină oficiale care sunt gestionate de autoritățile locale sau de prefectură în județele sau localitățile respective, iar domiciliu, autoizolare, în momentul de față ar trebui să fie undeva în jur de 1.000 de persoane", a explicat Raed Arafat, șeful DSU.

Decizie MAI: Carantină pentru românii veniţi din Italia 

De asemenea, MAI a decis ca toţi românii care vin din zonele afectate de coronavirus din Italia să fie băgaţi imediat în carantină la domiciliu. Persoanele care încalcă dispoziţiile carantinei intră sub incidenţa Codului Penal. 

"Chiar în această seară am avut un caz în Neamţ, unde două persoane care erau în carantină nu au respectat condiţiile. Aceştia veniseră din China şi nu au respectat dispoziţiile de izolare la domiciliu. Inspectoratul de Poliţie va lua măsurile necesare. Persoanele care încalcă această carantină intră sub incidenţa Codului Penal şi riscă amendă sau chiar închisoare", a mai spus Marcel Vela.

În plus, a fost instaurată şi o linie telefonică specială la care cei care prezintă simptome de infecţie cu coronavirus să apeleze. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel