Coronavirus. Sfaturi pentru reducere riscului infectării

Reprezentanții Serviciului de Ambulanță România oferă sfaturi oamenilor pentru a reduce riscul de infecție cu virusul din China. Bilanțul deceselor confirmate a ajuns la 41 și peste 1.300 de persoane au fost infectate la nivel mondial.

„Redu riscul de infecție cu coronavirus:

- Curăță mâinile cu apă și săpun sau cu o soluție pe bază de alcool.

- Acoperă-ți nasul și gura cu un șervețel sau cu pliul cotului când tușești și strănuți. Evită contactul direct cu persoanele care au simptome de răceală sau gripă.

- Gătește bine carnea și ouăle.

- Evită contactul neprotejat cu animalele vii (sălbatice și domestice)”, arată o postare pe pagina de Facebook a Serviciului de Ambulanță România.

Măsuri luate la aeroport

În vederea informării publicului privind pericolul reprezentat de noul coronavirus (2019-nCoV), la Aeroportul Internațional Henri Coandă din București au fost instalate, din seara zilei de 23 ianuarie, afișe în limbile română, engleză și chineză.

De asemenea, Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj a anunțat, joi, luarea primelor măsuri privind coronavirusul din China și anume lipirea unor afișe informative în terminalele de sosiri și plecări și distribuite flyere pasagerilor. China a confirmat sâmbătă că 41 de oameni au murit până acum din cauza noului coronavirus care a infectat peste 1.300 de persoane la nivel mondial, în timp ce autoritățile medicale din întreaga lume lucrează pentru a preveni o pandemie globală, citează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel