Coronavirus. Cum se pregătesc autoritățile române. Nelu Tătaru: Este panica mai mare decât este pericolul

Analize
Analize

România este pregătită în cazul în care vor fi pacienți confirmați cu noul coronavirus din Wuhan, a anunțat Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății. 

Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a intervenit în direct la România TV unde a făcut precizări cu privire la noul coronavirus, dar și cu privire la cei doi români, unul din Italia și unul din Spania, suspecți cu acest virus. 

”Suntem în legătură cu pacienții și autoritățile din Spania și Italia, prin Ministerul de Externe. Ei sunt în continuare în calitate de suspecți, fără a se fi confirmat infecția cu coronavirus. Avem detalii despre ei cam la fiecare două, trei ore și din Spania și din Italia”, a explicat secretarul de stat. 

Cât de mare este pericolul pentru România?

Întrebat despre șansele ca virusul să ajungă în România, Nelu Tătaru a precizat: 

”Noi la nivelul României ne-am pregătit ca pentru stare de urgență încă de acum trei săptămâni când s-a constituit un comitet de lucru. Este panica mai mare decât este pericolul. Dar ne gândim că în China avem aproape 10.000 de infectați cu 213 morți și peste 10.000 de suspecți. Avem o mortalitate 2%, dar modificarea violenței după fiecare caz, atipicul prin faptul că el capătă o componentă respiratorie, faptul că este asimptomatic pentru câtva zile.  

Cum s-a pregătit România?

Avem cinci centre mari, la Timișoara, Cluj, Iași, Târgu-Mureș, București. Avem procedurile pregătite pentru a acționa în cazul acestor infecții cu coronavirus. Tot ce înseamnă departamente de situații de urgență au pregătit isometre, echipamente, suntem în cursul achiziționării a peste 1.700.000 de echipamente cu care vor fi dotate unitățile de primiri urgențe, secțiile de ATI, direcțiile de sănătate publică, etc.”, a completat Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății, la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel