Corneliu Vadim Tudor a murit. Ultimele detalii despre funeralii

UPDATE: Sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Corneliu Vadim Tudor va fi depus la Biserica Sfântului Gheorghe cel Nou din Capitală, acolo unde se află rămășițele pământești ale Brâncovenilor. De asemenea, potrivit Administrației Prezidențiale, liderul PRM va fi înmormântat cu onoruri militare. Ordinul Național Steaua României, decorația oferită de Ion Iliescu lui Vadim Tudor este încă valabilă, acesta nefiind retrasă de fostul președinte Traian Băsescu în urma unui decret.

În  motivarea deciziei lui Traian Băsescu se stipula că Vadim Tudor nu a avut un comportament demn pentru a beneficia de această distincție, atunci când a protestat  în Parlament cu prilejul condamnării comunismului. Ulterior, Vadim Tudor a depus o contestația în instanță, câștigând în primă instanță procesul cu Traian Băsescu.

Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu, nu a dorit să-și de acordul ca Vadim Tudor să fie depus la Senat fără acordul Biroului Permanent.

Știriea inițială:

Corneliu Vadim Tudor a murit, luni, în urma unui infarct, chiar într-o zi mare a creștinătății: Sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci.

Potrivit ultimelor informații, liderul PRM urmează să fie depus la sediul Senatului, după care trupul neînsuflețit va fi dus la Biserica Sfântul Gheorghe din centrul Capitalei.

Înmormântarea va avea loc, din câte se pare, joi, la orele 12,00, la Cimitirul Ghencea civil, acolo unde sunt înmormântații și părinții lui Vadim Tudor.

Politicianul mărturisea că ar dori să fie înmormântat într-un loc cu o puternică încărcătură emoţională pentru el.

Citește și: Mihai Gâdea, primul mesaj după moartea lui Corneliu Vadim Tudor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel