Corneliu Ștefan, președintele CJ Dâmbovița: Palatul Victoria, un pol de putere discreționar

Corneliu Ștefan: Județul Dâmbovița a primit cu 23.000.000 de lei mai puțin decât anul trecut
Corneliu Ștefan: Județul Dâmbovița a primit cu 23.000.000 de lei mai puțin decât anul trecut

Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița,  face un apel la Guvern pentru a regândi alocările bugetare. "Proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2021 nu are nici cea mai mică legătură cu proiectele și nevoile administrațiilor publice locale pentru județul #Dâmbovița!", precizează liderul CJ Dâmbovița.

 

 

"Într-o perioadă în care se dorește relansarea economiilor județene și regionale, implicit și a economiei naționale, constatăm că, de fapt, proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2021 nu are nici cea mai mică legătură cu proiectele și nevoile administrațiilor publice locale dâmbovițene.

Palatul Victoria a devenit un pol de putere discreționar, iar modul în care a gândit Legea Bugetului reflectă o fractură totală între realitatea pe care o trăiesc românii și ceea ce se vede de la înălțimea funcțiilor ministeriale", scrie Corneliu Ștefan pe Facebook..

"Fac un apel către premierul României, Florin Cîțu, către toți membrii Executivului și, nu în ultimul rând, către parlamentarii PNL Dâmbovița care, până astăzi, nu s-au arătat interesați de situația județului. Nici măcar nu avut bunăvoința de a participa la întâlnirile organizate cu ceilalți senatori și deputați dâmbovițeni, întâlniri în care s-au discutat cele mai importante proiecte și probleme ale județului Dâmbovița.

Este timpul să pună interesele cetățenilor acestui județ înaintea politicilor de partid.

Despre ce revigorare putem vorbi când județul Dâmbovița ar urma să primească mai puțin cu 20.000.000 de lei față de anul 2020? Se vor bloca investiții importante în infrastructura rutieră, nu se vor putea cofinanța anumite proiecte cu fonduri europene, asocierile cu primăriile se vor diminua.

Drumuri importante în rețeaua județeană și națională nu se vor materializa. DN71, Bâldana-Târgoviște-Sinaia, un proiect pentru care există banii pentru modernizare, a fost blocat! De ce?

Municipiile, orașele și comunele din Dâmbovița sunt și ele afectate de lipsa de responsabilitate a actualului Guvern. Acestea au primit cu 23.000.000 de lei mai puțin decât anul trecut.

Serviciile sociale cu rol în protecția copiilor au primit mai puțin decât s-a solicitat cu 37.000.000 de lei. Este inadmisibil ca un județ întreg să sufere din cauza lipsei de viziune a actualilor guvernanți.

Lucrările de reabilitare, modernizare și extindere a secției de boli cardiovasculare din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște vor avea de suferit!

Soluții sunt, trebuie însă doar voință politică. La fel și în cazul reabilitării, modernizării și extinderii secției de boli oncologice din cadrul aceluiași spital. Ce vină au acești oameni?

De ce, în ultimele luni, de la Palatul Victoria se aude doar ”Nu se poate”?

Bugetul trebuie construit astfel încât să răspundă nevoilor oamenilor însă, în acest moment, Guvernul Cîțu arată că nu este interesat de România reală și necesitățile acesteia.

Aștept maximă responsabilitate atât din partea Guvernului, cât și din partea celor care acum sunt în Parlament datorită voturilor dâmbovițenilor.

Obiectivele care vor fi anulate, după aprobarea bugetului

Parlamentarii #PSD #Dâmbovița vor depune amendamente asupra prevederilor bugetare care, odată votate în forma propusă de Guvern, ar putea anula următoarele investiții:

- Construire drumuri/străzi/infrastructură conexă de interes local și național;

- Realizarea, extinderea, reabilitarea sau modernizarea sistemelor de alimentare cu apă și stațiilor de tratare a apei, a sistemelor de canalizare si stațiilor de epurare a apelor uzate în cel puțin 10 comune dâmbovițene;

- Realizarea, extinderea, reabilitarea sau modernizarea unităților de învățământ preuniversitar din municipiile, orașele și comunele dâmbovițene;

- Realizarea, extinderea, reabilitarea sau modernizarea unităților sanitare din mediul rural;- Realizarea, reabilitarea sau modernizarea de poduri, podețe sau punți pietonale;

- Construirea de rețele de distribuție gaze naturale. Bugetul Guvernului Cîțu stopează astfel de lucrări în 40 de comune dâmboviețene.

Pe această cale, fac un apel către toți deputații și senatorii dâmbovițeni să amendeze proiectul de buget propus de actualul guvern.

Sunt în Parlamentul României să-i reprezinte pe dâmbovițeni, indiferent de partidul din care fac parte", a scris președintele CJ Dâmbovița pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2022 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy - smt4.1.0