Corneliu Ștefan: La Târgoviște renaște industria siderurgică din România

Primele șarje de bare laminate de la combinatul din Târgoviște  Foto: Facebook Corneliu Ștefan
Primele șarje de bare laminate de la combinatul din Târgoviște Foto: Facebook Corneliu Ștefan

Din cuptoarele Donalam Târgoviște, fostul Combinat de Oțeluri Speciale, vor fi scoase primele șarje din ceea ce înseamnă renașterea industriei dâmbovițene și naționale, anunță Corneliu Ștefan, președintele PSD al  Consiliului Județean Dâmbovița.

"Am participat, astăzi, la conferința de presă ocazionată de începerea producției de oțel beton în combinatul târgoviștean.

Evenimentul de astăzi reașază județul Dâmbovița și România pe harta europeană a industriei de profil, dar și un pas important în reducerea dependenței de importuri.

Cele 500.000.000 de euro pe care grupul italian Beltrame le va investi la Târgoviște, precum și asigurarea în următorii ani a 1.000 de locuri de muncă vor avea un impact imens asupra economiei locale și naționale. Totodată, beneficiile acestei investiții se vor regăsi și în sistemul de învățământ dâmbovițean.

Absolvenții liceelor tehnologice din județ și ai Universității "Valahia" din Târgoviște vor putea fi viitori angajați ai Donalam.

Nu în ultimul rând, am asigurat stafful Beltrame de toată susținerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa și i-am felicitat pentru decizia de a investi în județul Dâmbovița.

Corneliu Ștefan alături de Cristian Stan, primarul Târgoviștei, și Gilia Claudia, prefectul județului Dâmbovița, la conferința de presă de la combinatul târgoviștean

Capacitatea de producție va ajunge în 2023 la aprox. 300.000 tone anual, reprezentând aproximativ 50% din importul actual al României.  Compania se află în etapa finală a studiului de fezabilitate pentru implementarea liniei de producție “verde”, care va asigura creșterea capacității totale la 700.000 - 800.000 tone de oțel-beton și sârmă laminată anual, transmite compania.

De altfel, aceasta este o veste bună nu doar pentru că România ar putea ajuta activ la reconstrucţia Ucrainei, ci şi pentru că ar putea fi relansate marile proiecte de infrastructură din ţara noastră. Până acum, constructorii se plângeau de lipsa fier-betonului, însă dacă acesta va fi produs în România, atunci construcţiile pot fi reluate, la costuri mai mici", precizează Corneliu Ștefan. 

 10.000 de tone de oţel-beton pe lună

După achiziția COS Târgoviște în luna martie a acestui an, AFV Beltrame Group, unul dintre cei mai mari producători de bare din oțel şi oţeluri speciale din Europa, a demarat procesul de recrutare de personal și modernizare a combinatului și a început producția de oțel – beton sub brandul Donalam, ajungând astfel la două unități de prelucrare a oțelului, în Călărași și Târgoviște. Compania devine astfel singurul producător de oţel-beton cu ciclu complet din România, urmând să furnizeze circa jumătate din necesarul intern în sectorul construcțiilor, pentru a pune capăt dependenței pieței locale de importurile din Europa și din afara ei.

Pentru relansarea activității combinatului, compania Beltrame a recrutat până în prezent apropre 300 de angajați, o parte dintre aceștia fiind foști angajați ai COS Târgoviște, iar până la final de iulie intenționează să ajungă la un număr de 450 de angajați.

Vezi și: La Doicești, confuzie pe tema amplasării primului reactor modular mic

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel