Corneliu Ștefan, despre obiectivele de infrastructură din județul Dâmbovița

Corneliu Ștefan: Mediul privat din Dâmbovița are o serie de oportunități de atragere a fondurilor europene
Corneliu Ștefan: Mediul privat din Dâmbovița are o serie de oportunități de atragere a fondurilor europene

La Călărași a avut loc, marți,   Reuniunea extraordinară a Comitetului de Monitorizare a Programului Regional Sud-Muntenia 2021-2027, unde subiectele au fost deosebit de importante pentru viitoarele proiecte finanțate din fonduri europene pentru județul Dâmbovița, a ținut să precizeze Corneliu Ștefan, președintele PSD al Consiliului Județean.

Pentru perioada următoare, Consiliul Județean Dâmbovița are în vedere îmbunătățirea rețelei de drumuri și dezvoltarea mediului privat. Consiliul Județean  are deja pregătite două proiecte de infrastructură rutieră, urmând să solicite finanțare europeană pentru:

- Modernizarea a 60 de km de drumuri județene prin ,,Dezvoltarea infrastructurii de transport județean prin modernizarea  DJ 712 (Pucioasa - Brănești - Vulcana Pandele - Șotânga - Târgoviște), a DJ 720C (Gura Ocniței - Ocnița) și a DJ 720 A (Gura Ocniței - Adânca - Bucșani - Mărcești - Finta - Postârnacu - DN 1A". Valoarea acestui proiect se ridică la aproximativ 65.000.000 de euro (cu TVA).

- Modernizarea DJ 714 Glod - Sanatoriul Moroeni - Bolboci - Padina - Peștera.  Vom construi un drum nou, cu o lungime de 3,7 km, care va lega DN 71 de DJ 714, dar vom moderniza și traseul Glod - Sanatoriul Moroeni – Bolboci – Padina - Peștera. Acest tronson are o lungime de 19,11 km. Lucrările presupun și construirea unui pod nou peste Râul Ialomicioara.Valoarea estimativă a proiectului se ridică la aproximativ 66.000.000 de euro (TVA inclus). 

De asemenea, mediul privat din #Dâmbovița are o serie de oportunități de atragere a fondurilor europene. Vor fi disponibile programe prin care vor crește investițiile productive și se vor crea noi de locuri de muncă.

Programul Regional Sud-Muntenia 2021-2027 reprezintă o altă etapă importantă pentru județul Dâmbovița!

Investițiile în infrastructură, în dezvoltarea de servicii pentru siguranța și în beneficiul dâmbovițenilor, dar și liniile de finanțare specifice mediului de afaceri, sunt cheia dezvoltării fiecărei comunități dâmbovițene, a ținut să precizeze președintele CJ Dămbovița.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel