Cornel Zainea, locul fostului deputat USR, vacantat

Cornel Zainea
Cornel Zainea

Camera Deputaţilor a vacantat, marţi, locul de deputat în Circumscripţia electorală nr. 25 Ilfov, ca urmare a demisiei lui Cornel Zainea.

S-au înregistrat 170 de voturi 'pentru' şi 3 'împotrivă'. Cornel Zainea şi-a anunţat joia trecută demisia din USR şi din Parlament, precizând că evaluează implicaţiile unei candidaturi independente la Camera Deputaţilor, în Ilfov. Într-un mesaj postat pe Facebook, el a arătat că USR 'şi se pare că şi PLUS' devin partide în care câştigă cine 'are control pe filială'.

El a apreciat că 'doar un mesaj politic extrem de puternic' mai poate produce schimbările pe care societatea le aşteaptă de 30 de ani. 'Limitarea mandatelor pentru orice funcţie publică. Vot pentru persoane, nu pentru liste. Un stat în care oamenii ajung în funcţii pe merit, nu un stat capturat de impostori.

Într-un gest de onoare pe care îl consider obligatoriu, fiind ales deputat pe listele USR, mi-am dat şi demisia din Parlament. Oricum ar fi urmat s-o fac în ultima zi de mandat, pentru a nu rămâne cu tinicheaua pensiei speciale agăţate de coadă. E o discuţie mai veche între parlamentarii USR, încă de la preluarea mandatelor, de care colegii mei sper să nu uite.

Dacă corupţia este considerată un cancer al societăţii româneşti, cred că pensia specială este un fel de... COVID: îi omoară cu zile pe cei vulnerabili, în timp ce 'norocoşii' nu prezintă niciun fel de simptome', a menţionat Zainea, informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel