Corlățean: "Nuland nu a venit să ne pună la punct". Cum explică

titus corlatean
titus corlatean

Ministrul de Externe a declarat, duminică, că vizita Victoriei Nuland nu a avut scopul de a pune la punct autoritățile. Titus Corlăţean a explicat că modul în care au fost aduse modificările la Codul Penal a fost rapid şi netransparent. Ministrul a adăugat că vizita a arătat interesul SUA pentru ce se întâmplă în România.

În acest context, Titus Corlățean a calificat declarațiile consilierului premierului Gyorgy Frunda drept "o surpriză".

"Această stare de spirit din România este rezultatul unor ani în care, din păcate, lupta politică a degenerat şi a determinat apariţia anumitor clivaje, o anumită polarizare, o anumită atitudine de frustrare şi, de aici, asemenea reacţii. Am discutat (cu Nuland - n.r.) inclusiv acest tip de percepţie", a precizat Corlăţean, a Antena 3.

Ministrul de Externe a adăugat: "Sunt unele lucruri importante, dar ele trebuie dezbătute public, trebuie puse de acord cu instituţiile europene pentru că vorbim de un fundament legislativ important pentru judiciar". În opinia sa, vizita Victoriei Nuland nu a fost "în sens sancţionator, în sensul de a ne pune la punct, ci a demonstrat un interes foarte mare pe care americanii îl au pentru România şi ce se întâmplă în România".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel