Corlățean, la DW: Întâlnirea Ponta-Merkel, înaintea vacanței de vară

corlatean rabdare dece
corlatean rabdare dece

Ministrul de Externe Titus Corlățean a declarat, miercuri, într-un interviu acordat Deutsche Welle, că premierul Victor Ponta și cancelarul Germaniei, Angela Merkel, vor avea o întrevedere oficială înaintea vacanței de vară, adică până la sfârșitul lunii iunie.

 Șeful diplomației românești a acordat un interviu publicației germane cu ocazia participării sale la sărbătoarea sașilor transilvăneni din Dinkelsbühl, Bavaria.

Titus Corlățean spune că relațiile dintre România și Germania nu au fost alterate după suspendarea președintelui Traian Băsescu, din vara lui 2012. În acest sens, ministrul a amintit și de întâlnirea sa cu omologul german, Guido Westerwelle, din 1 octombrie 2012.

Speculată și în trecut de unii colegi de partid, Corlățean a anunțat perioada în care Victor Ponta se va întâlni cu Angela Merkel. ”Respectând regulile de bază în materie diplomatică și de protocol, vă pot spune că la momentul cuvenit va exista un anunț de ambele părți. Contactele pregătitoare sunt foarte bune inclusiv pentru agenda politică, economică, bilaterală și multilaterală. Am încredințarea că această întâlnire va avea loc înainte de vacanța de vară”, a declarat Corlățean.

Cancelarul Angela Merkel a criticat anul trecut procedura de suspendare a lui Traian Băsescu, coleg din familia europeană a popularilor, inițiată de Uniunea Social Liberală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel