Corlățean îi retrage pașaportul de serviciu lui Remus Cernea. Vezi motivul

cernea-taiwan
cernea-taiwan

Relaţiile cu China ar putea fi afectate grav după ce o delegaţie parlamentară a fost într-o misiune Taiwan. Deputatul Remus Cernea, deputaţii PSD Ninel Peia şi Ovidiu Iane, precum şi democrat-liberalul Costică Canacheu au mers în Taiwan pentru a discuta despre relaţiile cu ţara noastră. Cheltuielile au fost suportate de taiwanezi, iar deputații au folosit pașaportul de serviciu. Remus Cernea a afirmat că a plecat în calitate de parlamentar.

Ministerul Afacerilor Externe i-a retras deja paşaportul de serviciu lui Remus Cernea.

"Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a dispus măsuri pentru retragerea paşaportului de serviciu utilizat de unul dintre membrii delegaţiei menţionate, în vederea anulării potrivit dispoziţiilor legale în materie (respectiv art. 14, al. 3 din Legea 248 /2005), având în vedere faptul că acesta nu mai deţine calitatea necesară utilizării acestui tip de document", se arată în comunicatul MAE. Ministerul Afacerilor Externe reafirmă poziţia României privind respectarea principiului "o unică Chină" ("one China policy") şi reiterează totodată importanţa relaţiilor speciale de cooperare cu Republica Populară Chineză.

Și Camera Deputaților se delimitează 

Conducerea Camerei Deputaţilor şi PSD au transmis că se delimitează de deplasarea deputaţilor în Taiwan, forul legislativ precizând că vizita nu a avut un caracter oficial, că nu a suportat cheltuielile, reafirmând totodată relaţiile de strânsă cooperare şi bună prietenie cu China.

România nu recunoaște Taiwanul și nu are relații diplomatice cu acesta

Vizita a avut loc în condiţiile în care statul român nu recunoaşte decât Republica Populară China ca reprezentant legitim al poporului chinez şi nu permite relaţiile economice, politice sau de altă natură cu Taiwanul.

Gafa celor patru deputaţi vine la doar câteva săptămâni după ce premierul Victor Ponta în fruntea unei numeroase delegaţii guvernamentale a fost la Beijing pentru a-i invita pe chinezi să investească în România, atunci când președintele Traian Băsescu critica faptul că Ponta orientează țara înspre China.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel