Corlățean, după eșecul Nabucco: România are și alte variante

corlățean-dc
corlățean-dc

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean, spune că decizia azerilor de la Shah Deniz II de a alege gazoductul TAP în detrimentul Nabucco West este regretabil dar nu dramatic, precizând că România are alternative.

”În sensul geopolitic, proiectul Nabucco era mai important. Cel mai probabil, anunţul oficial va spune că au prelevat motivele economice, la nivel de costuri. România nu este într-o situaţie de criză, avem şi alte variante. Faptul că nu am reuşit să punem în practică acest proiect e regretabil. România nu va avea de suferit dramatic pentru că Nabucco nu a reuşit”, a declarat demnitarul, joi, la Adevărul Live.

”În Azerbaidjan se discută despre continuarea proiectului care priveşte gazul lichefiat. Avantajul suplimentar este dat de rezervele proprii naţionale. Azerbaidjanul nu are multe parteneriate strategice încheiate cu state UE. Cred că România este singura”, a spus Corlățean despre relațiile București-Baku.

Președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat săptămâna trecută, după o întâlnire cu președintele azer Ilham Aliyev, că e încrezător în posibilitatea realizării ambelor proiecte ce depind de Azerbaijan, Trans Adriatic Pipeline și Nabucco West.

Analistul Emil Hurezeanu a precizat pentru DeCe News că construirea simultană a celor două proiecte este imposibilă în viitorul apropiat, pentru că ”unul îl exclude pe celălalt”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel