Corlățean: Declarațiile lui Băsescu, obstacole pentru Chișinău

corlatean
corlatean

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean, îi reproșează președintelui Traian Băsescu declarațiile unioniste referitoare la Republica Moldova, pe care le cataloghează drept "obstacole și dificultăți" în drumul european al Chișinăului.

"În tot ceea ce facem noi, ca stat român, venim în mod evident în sprijinul Republicii Moldova în procesul său de integrare europeană și de apropiere constantă de România. Mi-aș dori foarte mult ca declarațiile politice, sau unele dintre ele, formulate aici, la București, să ajute acest obiectiv european și românesc și nu să provoace dificultăți și obstacole suplimentare. Si mă refer la declarațiile formulate aseară (declarațiile de miercuri seara ale lui Traian Băsescu - n.r).

Întrebat dacă se poate lua în calcul unirea României cu Republica Moldova, Corlățean a răspuns: "Noi putem vorbi astăzi - față de realitățile europene complexe, complicate, realitățile de astăzi și realitățile societății moldovenești - putem vorbi de un traseu care poate deveni preditibil și ireversibil, dar care încă nu este, un traseu european, de integrare europeană și de apropiere consecventă de România. Pentru asta va trebui însă să muncim".

Președintele României anunța, miercuri, că i-a dat mandat lui Corlățean pentru participarea la summit-ul Parteneriatului Estic de la Vilnius. Șeful diplomației de la București spune însă că nu va merge în Lituania. "Nu am fost inclus în delegația națională a României", a explicat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel