Corlățean AMÂNĂ audierea lui Orban, ce motiv invocă

Titus Corlăţean - preşedinte al Comisiei Adunării Parlamentare a Consiliului Europei pentru alegerea judecătorilor la CEDO
Titus Corlăţean - preşedinte al Comisiei Adunării Parlamentare a Consiliului Europei pentru alegerea judecătorilor la CEDO

Titus Corlățean a anunțat că amână audierea lui Ludovic Orban. Iată motivul.

Titus Corlățean a declarat, marți, că Biroul Permanent a decis amânarea audierii premierului Ludovic Orban la Senat, pentru o mai bună pregătire. Senatorul PSD a precizat că există o preocupare în privința acestui subiect și din partea Socialiștilor Europeni și că nu va abandona acest demers, citează Mediafax.

"Rațiunile pe care domnul premier Orban, cu gura domniei sale le-a prezentat sunt de cu totul de altă natură decât cele firești, democratice, o moțiune de cenzură în Parlament. Astăzi s-a laut decizia amânării pentru perioada următoare pentru o mai bună pregătire a acestui exercițiu care este un exercițiu politic parlamentar important. Este nevoie și de prezența consistentă a senatorilor pentru că am constatat că sunt destui plecați în delegații externe. Noi ne menținem la nivelul grupului PSD și am ecouri și din partea Socialiștilor Europeni o preocupare extrem de serioasă și eu nu voi abandona aceste demersuri", a declarat senatorul PSD Titus Corlățean, marți, după ședința Biroului Permanent al Senatului.

Schimbarea Guvernului din România

Vicepreședintele Biroului permanent al Senatului a adăugat că afirmațiile lui Ludovic Orban de la Congresul PPE dau cu totul o altă "lumină" procedurii de schimbare a Guvernului PSD din România.

"Sunteți la curent cu faptul că la nivelul Partidului Social Democrat și la noi la grupul Social Democrat de la Senat există o foarte serioasă preocupare față de declarațiile astea ale domnului premier Orban la Congresul PPE, care dau cu totul o altă lumină asupra acțiunii schimbării Guvernului din România, pentru că o majoritate în Comisia Europeană înseamnă balanță de putere, înseamnă decizii asupra bugetului, asupra banilor, înseamnă putere și influență", a completat Corlățean.

Ludovic Orban a declarat săptămâna trecută, la Congresul PPE de la Zagreb, că Guvernul PSD a fost schimbat cu unul de dreapta pentru ca România să poată oferi un comisar european din partea PPE, respectiv pe Adina Vălean. Premierul a mai spus atunci că situația era una injustă, deoarece PPE nu avea majoritate pentru noua Comisie Europeană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel