Corlățean, acuzații grave: consilierii lui Băsescu au îndrăznit să mă ia la întrebări înainte de emisiune

jouri de putere corlatean
jouri de putere corlatean

Ministrul de Externe, Titus Corlățean, îl acuză pe președintele Traian Băsescu că sabotează diplomația română. Invitat la emisiunea "Jocuri de Putere", de la Realitatea Tv, Corlățean a dezvăluit că înainte să intre în direct a primit telefoane de la consilierii lui Băsescu, care îl trăgeau la răspundere în legătură cu declarațiile publice pe care le face.

[caption id="attachment_394581" align="alignleft" width="310"] Foto: captură Realitatea Tv[/caption]

"Mă lovesc... și o spun pentru prima oară public (...) au fost multe demersuri pe care noi le-am făcut pentru a primi mai rapid ambsadorii acreditați la București și au fost amânați repetat, au fost... Au fost multe solicitări pentru miniștri de Externe importanți, cu greutate, din țări cu greutate unde avem interese politice și economice, am solicitat să fie primiți la Cotroceni și nu au fost primiți și multe alte astfel de chestiuni", a declarat Corlățean.

Ministrul de Externe menționează că "sunt momente importante în care există cooperare instituțională", dar că, de multe ori, Traian Băsescu acționează împotriva interesului României.

"Ceea ce face, și a făcut din când în când, pentru interes personal politic merge împotriva interesului statului român și al românilor de pe ambele maluri ale Prutului", a spus Corlățean, referindu-se la declarațiile lui Traian Băsescu referitoare la unirea României cu Republica Moldova.

Citește și: Corlățean acuză că Băsescu l-a lăsat acasă. Președinția: Un secretar de stat al MAE e la Vilnius. O fi plecat fără delegație?

Titus Corlățean a mărturisit că a încercat să nu scoată în spațiul public aceste disfuncțiuni interinstituționale, că a încercat "să le țină sub capac", deși "le-a semnalat nu o dată, nu de două ori, de trei ori, și nu funcționează".

Șeful diplomației a lansat și alte acuzații grave. El a afirmat că a fost sunat, înainte de emisiune de consilieri ai președintelui, care i-au cerut socoteală în legătură cu pozițiile sale publice.

"E bine să se știe și pentru consilierii ăia prezidențiali agitați care au îndrăznit să mă sune pe mine înainte de această emisiune, să mă ia la întrebări de ce fac declarații, de ce nu sunt la Vilnius", a arătat ministrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel