Vrea Ponta să se întâlnească cu Putin? Corlățean îi răspunde lui Băsescu

Președintele Traian Băsescu l-a acuzat pe premierul Victor Ponta că "opțiunea lui cea mai dragă ar fi să-l primească Putin". Ministrul de Externe, Titus Corlățean, i-a răspuns, sâmbătă, președintelui. 

"Ponta crede că în lumea aceasta polarizată, în care şi China vrea să fie un pol de putere, poate fi loial cu toţi, sau să-i păcăleşti pe toţi. Opţiunea lui cea mai dragă ar fi să-l primească Putin. Sunt încercări pentru a se face o vizită. Bine ar fi să rămână în poziţia României, cel puţin cât sunt eu preşedinte", a spus Traian Băsescu. 

Sâmbătă, ministrul de Externe, Titus Corlățean, a declarat că "poate că domnul Băsescu ar trebui să vă spuna că și domnia sa și-ar dori o întâlnire la nivel înalt cu președintele Putin, ceea ce în esență nu e un lucru rău".

Titus Corlățean a adăugat că "Atmosfera de astăzi este foarte tensionata, este foarte complicată. Am stabilit o linie de conduită foarte clară la nivel european în ceea ce privește înghețarea contactelor la nivel înalt între liderii europeni din statele membre și liderii de la Moscova în speranța că totuși Moscova va întelege. A dat un semnal zilele trecute de detensionare, sper să se concretizeze, pentru a reintra într-o logică a normalității. Suntem departe de aceasta logică, astfel că la nivel înalt contactele bilaterale țin de poziția și modul în care noi decidem in UE". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel