Atac dur al lui Corlățean la un fost ministru de Externe

Ministrul de Externe, Titus Corlățean, susține că fostul său coleg de partid, Cristian Diaconescu, face declarații aberante despre orientarea politică și ideologică a premierului și spune că actualul lider PMP a fost implicat în vizita secretă a lui Mircea Geoană la Moscova, din 2009.

Corlățean a precizat, miercuri, la Antena 3, că face comentarii referitoare la Cristian Diaconescu "în baza unei istorii comune" și după "trădarea respectivă".

Potrivit ministrului de Externe, prezidențiabilul PMP face "declarații aberante legate de orientarea polico-ideologică a unuia și a altuia, a premierului, care e mai la est, e mai cu rușii. Eu îmi aduc aminte cu mare discreție că dl Diaconescu, într-o funcție oficială la acel moment, a fost cel care a ajutat la pregătirea vizitei, s-a dorit discretă, a lui Mircea Geoană  - apropo, eu n-am știut, deși eram în partid în acel moment - la Moscova înainte de alegerile prezidențiale. E bine ca fiecare să aibă proprietatea termenilor atunci când îi folosește și să-și cumpănească bine cuvintele", a spus Titus Corlățean.

Cristian Diaconescu a candidat în 2010 la funcția de președinte al PSD, sfârșind prin a se retrage pentru a-l susține pe Mircea Geoană. Ulterior, el a înființat o formațiune de stânga, UNPR, alături de Gabi Oprea.

Diaconescu a declarat, marți seară, la B1 Tv, că în România nu trebuie să se aplice "un proiect din est". "Nu trebuie să avem un președinte ostatic intereselor din afara țării", a spus Diaconescu, cu referire la o potențială candidatură la prezidențiale a premierului Victor Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel