Corina Creţu vine cu o amendare a legislaţiei. Termen limită

Comisarul european pentru politici regionale, Corina Creţu, a propus în cadrul întâlnirii pe care a avut-o la Bruxelles, cu Gabriela Firea, o amendare a legislaţiei, astfel încât în cazul proiectelor cu finanţare europeană un proces să nu dureze mai mult de şase luni.

'Unul dintre cele mai importante proiecte de mediu despre care s-a discutat este staţia de epurare Glina, cu finanţare în valoare de 200 milioane de euro, proiect blocat însă în instanţă din cauza contestării licitaţiei. Corina Creţu a fost de părere că trebuie luată urgent o decizie în acest caz, în sensul continuării acestui proiect sau reluării de la zero a întregii proceduri. Comisarul european a propus de asemenea o amendare a legislaţiei în sensul ca un proces în cazul proiectelor cu finanţare europeană să nu dureze mai mult de şase luni', a informat biroul de presă al Primăriei Capitalei, duminică, prin intermediul unui comunicat.

Comisarul european a subliniat că în perioada 2014-2020, Bucureştiul are alocate fonduri de aproximativ 2,3 milioane de euro şi a încurajat o coordonare eficientă între autorităţile centrale din România, oferind totodată sprijinul său, dar şi al echipei de specialişti europeni, pentru proiectele aflate în desfăşurare dar şi pentru ideile noi. Primarul general a precizat că săptămâna viitoare va avea o întâlnire cu ministrul mediului, Cristiana Paşca Palmer, urmând să fie discutat inclusiv proiectul unui incinerator pentru deşeuri.

[citeste si]

'În acest moment, echipa de la PMB pregăteşte Masterplanul pentru Capitală, iar proiectul unui incinerator e parte din acesta. Ne gândim şi la colectarea selectivă, însă incineratorul rezolvă tratarea deşeurilor şi produce energie', a declarat Gabriela Firea. În ce priveşte proiectul străpungerea Ciurel-A1, Gabriela Firea a precizat că acesta se afla în execuţie, însă e nevoie de revizuirea proiectului tehnic, deoarece primăriile de sector au dat avize de construcţie în zona lucrărilor, din cauza faptului că nu s-a realizat PUZ-ul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel