Corina Crețu solicită CE să numească femei în posturi de conducere

corina crețu dccc
corina crețu dccc

Vicepreședintele Socialiștilor și Democraților din PE, Corina Crețu, trimite Comisiei Europene o scrisoare prin care cere asigurarea echilibrului de gen în pozițiile de conducere din marile companii europene listate la bursă.

Europarlamentarul PSD face astfel un apel către membrii CE care se opun inițiativei legislative privind numirea femeilor în funcții de conducere. ”Egalitatea de gen este o valoare fundamentală a Uniunii Europene și un element esențial pentru eficiența economică. Comisia Europeană ar trebui sa fie mult mai atentă la tipul de mesaj pe care îl transmite prin blocarea inițiativei legislative pentru asigurarea echilibrului de gen în pozițiile de conducere din marile companii europene listate la bursă,” spune Corina Crețu.

”Dacă nu se vor lua de urgență măsuri concrete, reprezentarea egală a femeilor în consiliile de administrație ale companiilor ar putea fi atinsă doar în cateva decenii, din cauza dezechilibrelor istorice și tradiționale existente,” adaugă europarlamentarul PSD.

Vicepreședintele Socialiștilor Europeni solicită susținerea comisarilor europeni în ceea ce privește inițiativa legislativă menționată. ”Solicităm membrilor Comisiei Europene să sprijine această inițiativă în cadrul reuniunii comisarilor de mâine, 14 Noiembrie 2012. De asemenea, cerem Comisiei Europene să adere la angajamentele internaționale asumate de guvernele statelor membre ale Uniunii Europene pentru asigurarea echilibrului de gen în posturile de conducere", a declarat europarlamentarul Corina Cretu.

Scrisoarea a fost co-semnată de Corina Crețu, Zita Gurmai, președintele Organizației de Femei a Partidului Socialiștilor Europeni și Britta Thomsen, coordonatorul socialist din Comisia europarlamentară pentru drepturile femeilor și egalitatea de gen.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel