Corina Creţu, semnal de alarmă: Este unul dintre sectoarele critice ale României

Comisarul european pentru politici regionale Corina Creţu a declarat, la Bistriţa, că sistemul de sănătate rămâne unul dintre sectoarele critice ale României, care ar avea nevoie urgentă de fondurile europene puse la dispoziţie pentru exerciţiul bugetar 2014-2020.

'Din păcate, sistemul de sănătate rămâne unul dintre sectoarele critice ale României. Raportul de ţară al Comisiei Europene din 2016 a confirmat faptul că situaţia sistemului de sănătate din România este una deficitară şi există discrepanţe în dezvoltarea acestuia între diversele regiuni ale ţării. Avem discuţii şi o cooperare continuă cu autorităţile române, am vorbit şi zilele acestea cu domnul viceprim-ministru Dîncu, astfel încât să putem demara toate programele, inclusiv în domeniul sănătăţii. Fondurile structurale şi de investiţii vor continua să fie o sursă importantă pentru finanţarea dezvoltării şi modernizării sectorului de sănătate', a spus comisarul european.

Corina Creţu a vorbit despre intenţia Comisiei Europene de a sprijini, în următorii patru ani, demararea a 280 proiecte în domeniul sănătăţii din România, cu fonduri europene, precum şi crearea spitalelor regionale şi modernizarea unităţilor de primire urgenţe.

'În planurile noastre comune, agreate de Comisia Europeană şi Guvernul României, intenţionăm ca în perioada 2016-2020 să susţinem 280 de proiecte în domeniul sănătăţii în comunităţile locale, 35 de unităţi de urgenţă în spitalele judeţene - unul dintre ele este UPU Bistriţa, dar şi cele trei spitale regionale. Dar existenţa acestor fonduri nu este suficientă, ştiţi foarte bine că aşteptăm ca autorităţile naţionale şi locale să asigure, înainte de a demara toate aceste proiecte, toate condiţiile pentru a putea derula respectivele investiţii', a precizat Creţu. Comisarul european a ţinut să sublinieze faptul că 75% dintre investiţiile publice din România sunt realizate cu fonduri europene, motiv pentru care, în opinia sa, 'dezvoltarea nu este posibilă fără accelerarea implementării proiectelor cu fonduri europene'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel