Corina Crețu, scrisoare ziarului care a jignit românii, Il Giornale

corina-cretu-dcnews_309x206
corina-cretu-dcnews_309x206

Europarlamentarul PSD Corina Crețu critică atitudinea jurnaliștilor italieni ai cotidianului Il Giornale, care, într-un material de opinie, au imputat imigranților români din Italia rata ridicată a șomajului și a criminalității din Peninsulă. ”Ne trimiteți infractori, vă trimitem investitori”, scria săptămâna trecută ziarul ce aparține familiei Berlusconi.

”Ne confruntăm, din păcate, cu aceleași vechi clișee, care transformă străinii în țapi ispășitori pentru problemele de natură economică și socială pe care le are de înfruntat o țară. Atitudinea celor doi jurnaliști este cu atât mai reprobabilă și de neînțeles, cu cât și italienii au cunoscut, în anii 50-70 ai secolului trecut, experiențe identice cu acelea trăite de românii obligați să emigreze din motive economice”, spune vicepreședintele PE într-un comunicat de presă remis DC News.

Il Giornale scria că cele mai multe infracțiuni din Italia sunt comise de comunitatea românească. Cotidianul mai pretinde că Italia este nevoită să ofere locuri de muncă pentru 800.000 de persoane, în condițiile în care șomajul din Italia este pe punctul de a exploda.

Crețu atrage atenția că rata infracționalității românilor din Italia nu atinge ”dimensiunea apocaliptică dată de cei doi jurnaliști. Reamintesc faptul că polițiile din cele două țări colaborează strâns, prilej cu care justiția italiană se poate ocupa de câțiva infractori celebri, care se refugiaseră în România. România face tot ceea de depinde de ea și are sprijinul Italiei, pentru a reduce criminalitatea în rândul românilor stabiliți în Peninsulă”.

”Este un drum greșit, care nu servește nici italienilor, nici românilor din Italia, nici proiectului european. Dacă sunt probleme legate de unii dintre românii din Italia, există instrumentele legale pentru a interveni și sprijinul necondiționat al autorităților române.Timpul a arătat că voința politică nu lipsește părților. Țările UE trec prin momente delicate și nu cred că exacerbarea atitudinilor xenofobe le va ajuta să le depășească. Și nici alimentarea cu astfel de poziții a euroscepticismului sau, și mai grav, a atitudinilor anti-europene nu ne servește cu ceva”, transmite europarlamentarul în scrisoarea de protest către Il Giornale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel