Corina Creţu, schimb de mesaje cu fostul secretar de stat Colin Powell

Colin Powell, fostul secretar american de stat  în mandatul lui George W. Bush,  a admis joi că a avut un schimb de mesaje "foarte personale" cu europarlamentarul Corina Creţu,  dar că acestea nu au dus la o relaţie intimă. Explicaţiile vin după ce un hacker a reuşit să spargă contul de e-mail al fostului general american şi a publicat, pe pagina de Facebook a acestuia, un link către un document ce conţinea o parte din mesajele citate, notează publicaţia The Smoking Gun. [caption id="attachment_349835" align="alignnone" width="640"] Colin Powell, alături de Corina Crețu și Adrian Năstase, în 2002, la Palatului Cotroceni, în așteptarea președintele de atunci al SUA, George W. Bush. Foto: blog, Corina Crețu[/caption]

Colin Powell, în vârstă de 76 de ani și căsătorit de 50 de ani, a recunoscut joi că a întreţinut un schimb de e-mail-uri foarte personale cu Corina Creţu, fosta consilieră a preşedintelui Ion Iliescu, în prezent europarlamentară PSD. El a insistat însă, într-o declaraţie remisă publicaţiei The Smoking Gun, că nu a avut o relaţie cu Creţu şi că mesajele de genul acela au încetat în urmă cu câţiva ani.

 Powell a relatat că a cunoscut-o pe Creţu în urmă cu 10 ani, când aceasta era consilieră a preşedintelui Ion Iliescu. "După ce am părăsit Departamentul de Stat în 2005, am ţinut legătura prin e-mail. Cu timpul, mesajele au căpătat o natură foarte personală, dar nu au dus la o relaţie. Nu a existat o relaţie atunci şi nu există acum", a spus fostul înalt oficial american, care este căsătorit de aproximativ 50 de ani.

 Powell a admis că a primit de la Creţu fotografii, dar a subliniat că acestea nu aveau "nimic nepotrivit". "Mi-a trimis fotografii în mod frecvent. Multe fotografii de familie cu nepoatele sale pe care le adoră, reuniuni de familie, întâlniri formale de lucru, fotografii de la nunta sa şi câteva poze în costum de baie", a spus Powell.

Generalul american în retragere a fost nevoit să facă aceste declaraţii după ce un hacker cunoscut sub numele de Guccifer i-a spart contul de e-mail, în urmă cu câteva luni, şi a ameninţat că face publice mesajele. Hackerul a şi publicat pe pagina de Facebook a lui Powell un link către un document ce conţinea o parte din mesajele citate.

 În mesajele cu pricina, scrie The Smoking Gun, "Creţu îl numeşte pe Powell dragostea vieţii sale şi descrie o relaţie ce se întinde pe mai bine de zece ani".

"Guccifer", a cărui identitate este necunoscută, pare că a spart contul AOL al lui Powell şi a postat zece e-mailuri şi fotografii pe care i le-a trimis Creţu.

 Acelaşi hacker a revendicat în februarie piratarea unor conturi de e-mail aparţinând unor membri ai familiei Bush, divulgând corespondenţă de natură personală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel